vasárnap, április 14, 2024

Jövőre nem tér vissza a NASCAR egyik legkülönlegesebb versenye

Dátum:

Megosztás:

Mindössze három verseny után elkaszálják a bristoli salakon rendezett NASCAR-versenyt, ami eddig megosztotta a közösséget.

- Reklám -

Ugyan a NASCAR hőskorában nem volt ritka, hogy murvás pályán rendeztek versenyt, a modern technológia fejlődésével azonban szép lassan kiszorították ezeket a fával, majd aszfalttal borított versenypályák.

- Reklám -

Amolyan retro stílusú versenyként a NASCAR gondolt egyet, és 2021-ben a két, Bristol Motor Speedwayen verseny közül az egyiket homokon rendezték, mint a régi időkben. Bár különlegessé vált a futam és a NASCAR-pilóták egy része amúgy is versenyzett korábban hasonló szakágban, mindössze három alkalom után megválnak ettől a szokástól.

Így is lesz azonban változatosság a versenynaptárban, elég a chicagói utcai versenyre gondolni. Az eddigi információk alapján mindenképpen lesz különbség az idei menetrendhez képest, többek között az Auto Club Speedway elbontása miatt.

- Reklám -

A hétvégi bejelentés-áradat alapján jövőre is két versenyt rendeznek majd a félmérföldes, nagy döntöttségű oválon, amivel egy 64 éves sorozatot folytat a NASCAR. A BeyondTheFlag összeállítása szerint – bár tisztán találgatásról van szó – elképzelhető, hogy a pálya egy dupla versennyel térhet vissza 2024-ben, amiből az egyik hétközi forduló lehet.

„Visszahozzuk a 90-es évek Food City 500-as logóját és a pálya akkori kinézetét, illetve az akkori éra légkörét idézzük majd fel. Már várjuk azt a hétvégét, és hogy mi vár ránk 2024-ben” – árulta el Jerry Caldwell, a pálya elnöke a motorsport.com-nak.

A rövid ováloknál (short track) egy másik változás is lehet, hiszen az idén All-Star versenyt rendező North Wilkesboro esetében azt rebesgetik, hogy a felújítás utáni második viadalt már pontokért rendezhetik.

Visszavonják a NASCAR idei egyik legnagyobb újítását