back to top
csütörtök, június 20, 2024

Hat év kihagyás után a NASCAR-legenda visszatér Bristolba

Dátum:

Megosztás:

Idén sem marad verseny nélkül a teljes szezontól 2017-ben visszalépő Dale Earnhardt Jr., aki főképp a kommentátorállásból figyelte az elmúlt évek eseményeit.

- Reklám -

Dale Earnhardt Jr. rengeteg ütközést viselt el a pályafutása során, és végül 2017-ben, korábbi agyrázkódása miatti kockázatoktól tartva lépett vissza a háttérbe. Azóta is a versenypályán van, főleg kommentátorként tevékenykedik, de évi egyszer azért magára ölti a versenyoverállt.

Újabb áldozatot szedett az amerikai versenyzők tipikus betegsége?

- Reklám -

Az azóta eltelt öt évben ugyanis ötször rajthoz állt a NASCAR másodligájának számító Xfinity Seriesben is. A nagyobb sebességtől – és nagyobb becsapódástól – tartva főképp short track-eken, avagy rövidebb oválokon indult, és nem lesz így másképp idén sem, ugyanis hétvégén Bristolban áll majd rajthoz.

- Reklám -

Saját csapata, a JR Motorsports 88-as számú autóját vezeti majd azon a pályán, ahol 2004-ben két versenyen is győzni tudott. Legutóbb 23. lett Bristolban, ami pedig az Xfinity Seriesben történő beugrásait illeti, az elmúlt öt évben egy negyedik hely a legjobbja.

Nemcsak a hétvégén vezet majd, utána a 26-szoros Cup Series-futamgyőztes a Homestead-Miami Speedwayen is ott lesz a versenyzők között.