szerda, április 17, 2024

Megléphetné a NASCAR és az IndyCar, amire soha nem volt még példa?

Dátum:

Megosztás:

A legújabb utcai futam rögtön mindennek megmozgatta a fantáziáját világszerte. Nem elég, hogy Ausztrália legnagyobb sorozatából nyerték meg a versenyt, az IndyCar figyelmét is felkeltette a történelmi esemény.

- Reklám -

Név szerint az azóta első futamgyőzelmét megszerző Christian Lundgaard fejezte ki igényét arra, hogy akár ne csak évi egy – Indy GP – hétvégén legyen együtt a NASCAR és az IndyCar.

A bajszába került, de szenzációs győzelmet aratott a korábbi F2-es sztár

- Reklám -

„Nem akarnék ilyesmit visszautasítani.”fejezte ki érdeklődését a dán.

- Reklám -

„Nagyon menő lenne, ha a két legnagyobb amerikai sorozat osztozna egy pályán. Egy utcai helyszín pedig még több embert vonzana ország- és világszerte. Az nagyon izgalmas lenne.

Mondjuk nehéz lenne az összes kamionnak megtalálni a helyet, de biztos vagyok benne, hogy megoldanánk, ha lenne ilyen helyzet.”

Lundgaard azt is kiemelte, az, hogy többet mennek az aszfalton, segít majd jobban felgumizni a pályát, ahogy ez Indianapolis esetében is történik.

Detroit ugyan mindkét sorozatnak megfelelne, ami a várost illeti, a pálya környékén nincs sok hely, így is feleolyan hosszú lett a boxutca. Chicago új piacot jelentene az IndyCar-nak, de az idei verseny előtt még a NASCAR sem volt népszerű ott.

A terjeszkedés nem új dolog, például a soron következő dupla iowai verseny is így került fel a bajnokság térképére. Ott a rengeteg programmal próbálták bevonzani a tömeget, akik nem is feltétlenül az autósport iránt érdeklődnek.

„Lesznek barátaim, akik nem is a verseny miatt jönnek majd Iowába, hanem a koncertek miatt. Szerintem ez nagyszerű, mert ez megmozgatja az emberek, akik a zenéért jönnek, de látják a versenyzést is, és lehet, hogy érdeklődni kezdenek. Akkor pedig több versenyre is eljöhetnek, amire szükségünk van.”

Christian Lundgaard, Rahal Letterman Lanigan Racing, IndyCar
Fotó: Travis Hinkle/Penske Entertainment