back to top
péntek, június 21, 2024

Kyle Larson elárulta, hogy az eső miatt csúszó Indy 500 „a prioritás”

Dátum:

Megosztás:

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudták az előzetesen tervezett időpontban elindítani az Indy 500-at. Kyle Larsonnak, aki az IndyCar legfontosabb futama mellett a Coca-Cola 600-on is rajthoz szeretne állni, ez problémát jelenthet.

- Reklám -

Ahogy arról már minden amerikai autósport rajongó értesült, a tervek szerint Kyle Larson az Indy 500 mellett ma egy másik versenyen is részt vesz majd, hiszen nem hagyja ki a Coca-Cola 600-at sem. A NASCAR naptárának leghosszabb futamát tradicionálisan az Indy 500-al egy napon, viszont több órával az után tartják.

- Reklám -

Azonban úgy tűnik, hogy az időjárás keresztülhúzza Larson elképzeléseit. Az Indianapolis Motor Speedway-re zúduló eső miatt ugyanis el kellett csúsztatni az Indy 500 rajtját, és még cikkünk írásának pillanatában sem lehet tudni, hogy mikor indulhat majd el Scott McLaughlin vezetésével a mezőny.

Drámaian alakult az Indy 500 időmérője, Scott McLaughlin új rekordot felállítva szerezte meg a pole pozíciót

- Reklám -

Frissítés: már elkezdődött a pálya szárítása, jelenleg a magyar idő szerinti 22:44-as rajt tűnik valószínűnek.

Larsonnak az Indy 500 leintése után kellene a másik mai viadala helyszínére sietnie. A Hendrick Motorsports pilótája elméletileg elég rosszul járhat, ha kihagyja a charlotte-i NASCAR-versenyt, a szabályok értelében ugyanis akkor nem juthatna be a rájátszásba. Persze könnyen megtörténhet, hogy kivételt tesznek majd vele, de erről egyelőre nincs hír.

Larsonnak ennek ellenére az Indy 500 élvez elsőbbséget, az NBC-nek azt mondta, hogy az „a prioritás”. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy eddig már túl sokat foglalkoztak a felkészüléssel ahhoz, hogy az egészet sutba dobják. Emellett azt is kiemelte, nem tudja, hogy mikor lesz lehetősége legközelebb rajthoz állni a Brickyardon.

Frissítés: Doug Boles, az Indianapolis Motor Speedway elnöke nemrég megerősítette, hogy Larson mindenképpen elindul az Indy 500-on.

A Hendrick Motorsports Justin Allgaiert ülteti majd be az 5-ös autóba, ha Larson nem érne át időben a NASCAR versenyére. A Coca-Cola 600 rajtja magyar idő szerint vasárnap éjfélre van kiírva, de az időjárás még ebbe is bezavarhat.

Amennyiben Larson mindkét futamot befejezi, akkor az ötödik ember lesz, akinek ez sikerül. Eddig John Andretti, Tony Stewart, Robby Gordon és Kurt Busch tudta teljesíteni egy napon az összesen 1100 mérföldes távot, Kurt Bush volt az utolsó, akinek ez sikerült (2014),  legeredményesebbnek pedig azt a Tony Stewartot nevezhetjük, aki 2001-ben az IMS-ről egy hatodik, Charlotte-ból pedig egy harmadik hellyel távozott. Larson számára azonban már jóval könnyebb lesz végrehajtani a duplázást, legalábbis ez a kétszeres teljesítő Tony Stewart véleménye, akinek indokait az alábbi cikkben lehet megtalálni.

Larson esete bizonyítja, hogy az Államokban béke van a két nagy bajnokság között?

Ezek a kiemelt versenyek többek között a Memorial Day miatt vannak egy napon, hiszen minden év májusának utolsó hétfőjén emlékeznek meg az amerikaiak azokra, akik a fegyveres erőknél szolgálatteljesítés közben vesztették életüket. A versenyekkel előttük is tisztelegnek a pilóták és a szériák, ezért a két verseny egy napon teljesítésére sokszor „Memorial Day Double” néven hivatkoznak, de közismert a  „Double Duty” elnevezés is.