back to top
kedd, május 21, 2024

Kiderült, kire vár hatalmas kihívás Mayweather csapatánál

Dátum:

Megosztás:

Mégis lesz aktív IndyCar-pilóta a Daytona 500-on, miután Hélio Castroneves közölte, neki elég volt idén a Daytonai 24 órás, nem kezd most új kalandba.

- Reklám -

Volt azonban egy másik jelöltje is a tavaly nagy meglepetést okozó The Money Team Racingnek, ugyanúgy az IndyCarból: Conor Daly. A korábbi F1-es versenyző, Derek Daly fia tavaly már kipróbálta magát a Cup Seriesben, méghozzá a Charlotte-i Rovalon, így nem lenne számára teljesen ismeretlen a stock car világa.

- Reklám -
Daly reménykedik benne, hogy hamarosan vissza tud térni a helyes útra
Fotó: Penske Entertainment: Travis Hinkle/IndyCar Media

Viszont az idei Daytona 500-on először vezet majd először stock cart superspeedwayen, ami megnehezíti a dolgát, amellett, hogy a – teljes szezonos autókon felüli – négy szabad helyért olyanokkal kell megküzdenie majd, mint Jimmie Johnson, Travis Pastrana vagy a Truck Series-bajnok Zane Smith.

„Hiszek a csapatban és tudom, hogy nagyszerűen fogjuk felkészíteni az autónkat az idei versenyre.” hangsúlyozta a boksz-legenda Floyd Mayweather, a csapat tulajdonosa.

- Reklám -

„Mint egy harcos, aki mindig kész megmérkőzni a legjobbakkal, Conor bátran veti bele magát a sűrűjébe gyakorlás nélkül, hogy kvalifikálja magát a versenyre. Ő éhes a sikerre, olyan, mint én. Nem fogadnék ellene.”

Daly a hat, charterrel nem rendelkező induló egyike, ami azt jelenti, az időmérő után kettőnek távoznia kell majd. Kétségtelen, neki lesz a legkevesebb tapasztalata a daytonai oválon, de egy másik superspeedwayen, Indianapolisban annál többet ment, az utóbbi 10 évben kilencszer ott volt az Indy 500 rajtrácsán, és pont tavaly érte el legjobb eredményét.

Ők lesznek az idei Daytona 500 esélyesei