csütörtök, április 18, 2024

Kiderült, hogy a Daytona 500 után hol versenyez legközelebb a visszatérő a NASCAR-legenda

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR új korszakának is szeretne részese lenni Jimmie Johnson, aki nemcsak csapattulajdonosként vesz részt a Next Gen-érában.

- Reklám -

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Jimmie Johnson ugyan nem egész szezonban, de ismét NASCAR-autó volánja mögé fog ülni, és először a Daytona 500 vár majd rá saját csapatával, a korábbi Petty GMS-sel, amit idéntől Legacy Motor Clubnak hívnak.

- Reklám -

A bajnok két IndyCarban töltött szezon után tér vissza eredeti sorozatához, és a 84-es autóval teljesít majd négy vagy hat versenyt.

A Daytona 500 után a Memorial Day hétvégéjére keresett magának programot, mert a north wilkesborói All-Star Race vonzotta, de nem tudott dönteni ezen verseny és az Indy 500 között, mert utóbbi időmérője egy hétvégére esik az előbbi futammal.

Meglepő nevet robbantott a NASCAR Le Mans-i projektje

- Reklám -

JJ választása végül egy harmadik helyre, a Le Mans-i 24 órásra esett, azaz ott teljesíti idei második versenyét, és a NASCAR legénységét erősíti majd a centenáriumi futamon.

A bajnok ezen felül is halmozza a különlegességeket, mert a következő versenyének is egy érdekességet nézett ki: a NASCAR első utcai futamát, Chicagóban.

Ezzel a 84-es autó második Cup Series versenyére is fény derült. Jimmie Johnson csapattulajdonosként nem csak az általa is teljesített versenyeken indítaná az autót, hanem egész évben, más pilótát azonban még nem szerződtettek le az üres helyre.