back to top
vasárnap, június 23, 2024

Ők lesznek az idei Daytona 500 esélyesei

Dátum:

Megosztás:

Még több, mint egy hónap van hátra a Daytona 500-ig, de a fogadóirodák máris megtették tétjeiket a versenyre. Szerintük három versenyző áll most az élen, egyaránt 7,7%-kal. A történelmi adatok alapján a tavaly kieső Denny Hamlin, illetve a top 10-est helyezéssel záró Chase Elliott és Ryan Blaney a legnagyobb esélyesei a futamnak.

- Reklám -

Utóbbi kettőt annak ellenére tartják esélyesnek, hogy korábban még nem nyertek a viadalon. Austin Cindric ezzel szemben tavalyi győzelme ellenére így is csak a 9. a listán, amin több érdekes helyezés is van…

- Reklám -

A tavalyi győztes előtt eggyel például Bubba Wallace található, akit ezzel a Daytona 500-on induló nyolc bajnok közül csak hárman előznek meg.

Igaz, a statisztika azt mutatja, az év eleji erős kezdés nem segíti hozzá a pilótákat ahhoz, hogy a rájátszásban is formában maradjanak. Így a szezonnyitón elért helyezés általában fordítottan arányos az év végi listán elfoglalt hellyel.

- Reklám -

Legutóbb 10 éve, 2013-ban Jimmie Johnsonnak sikerült a duplázás, de abban az évben is a másik három, még utolsó futamig bennmaradó pilóta a legjobb 30-on kívül végzett a Daytona 500-on.

Richard Petty inspirálhatja Jimmie Johnson új rajtszámát