kedd, április 16, 2024

Örökre az F1-hez láncolná magát Las Vegas

Dátum:

Megosztás:

Egyelőre három évre szól a Forma-1 és a Las Vegas-i Nagydíj szerződése, de az utóbbinak otthont adó megyei hivatal vezetője jóval hosszabb távlatról beszélt.

- Reklám -

Azt gondolom, fontos jelezni, hogy bár a megállapodás csak három évre érvényes a Forma-1-gyel, örök életre szóló együttműködésre számítunk” – ezt James Gibson mondta annak kapcsán, hogy a hatóságok engedélyezték a világbajnoki sorozat számára a Strip használatát 2032-ig.

- Reklám -

Ez megnyitja az utat ahhoz, hogy legalább tíz évig legyen verseny. Biztosra veszem, hogy utána, a sikereket és az értékeket látva örökre így marad.”

A döntéshozók egyhangúlag döntöttek arról, hogy a novemberi hálaadás előtti hét szerdájától vasárnapig közúti lezárásokat tehetnek 2032-ig bezáróan.

- Reklám -

A Las Vegas-i Nagydíj szervezője hozzátette, hogy a felkészülés a tervek szerint halad a novemberi versenyre, amely az utolsó előtti állomása lesz a bajnokságnak, és vasárnap helyett szombaton kerül sor a futamra. A becslések szerint a verseny gazdaságra gyakorolt hatása 1,3 milliárd dollár lesz.