vasárnap, április 21, 2024

Meglepő nevet robbantott a NASCAR Le Mans-i projektje

Dátum:

Megosztás:

A Garage 56 elnevezésű projektet a Hendrick Motorsports készíti fel majd a „tengeren túli” kalandra, hogy a Le Mans-i 24 órás 100. évfordulóján a NASCAR is képviseltesse magát. A Chevrolet Camaro ZL1 a különleges autók számára fenntartott kategóriában áll majd rajthoz annak apropóján, hogy anno a NASCAR alapítója, Bill France is átvitt néhány stock cart a francia versenyre, és lett ezzel a Le Mans történelmének része.

- Reklám -

Kisebb meglepetésre Jeff Gordon nem kapott helyet az autó összeállításában, helyette viszont Jimmie Johnson, a nemrég NASCAR-ban bemutatkozó Mike Rockenfeller és Jenson Button is ott lesz majd a Camaróban.

Eseménydús NASCAR bemutatkozáson van túl Rockenfeller

- Reklám -

„Mindig is versenyzőként tekintettem magamra, és új kihívásokat kerestem az F1-es karrierem óta.” jelentette ki a Super GT bajnok, és azóta csapattulajdonossá váló Button.

- Reklám -

„Izgatott vagyok, hogy egy sztárokból álló csapattal mehetek majd Le Mans-ba. Már régóta megvolt a lehetőség, hiszen megkérdeztem Jimmie-t, mit fog csinálni 2023-ban, mert tudtam, nem fog nyugton maradni. Mesélte, hogy Le Mans-ban reménykedik a NASCAR-ral, erre Rocky [Mike Rockenfeller] meghívott tesztelni Sebringbe, onnan kezdődött az egész.”

Jimmie Johnson is osztotta kollégája lelkesedését, neki ez lesz az első megjelenése a híres versenyen.

„Amikor Rick [Hendrick] hívott, nem tudtam nemet mondani neki. Nagy álmom volt, hogy megtapasztaljam Le Mans-t, ilyen nagyszerű pilóták mellett igazán különleges lesz.”

„Nagy megtiszteltetés a NASCAR-t képviselni, az itt lévő emberekkel ráadásul már történelmünk van. Az autó maga különbözik a tipikus NASCAR autótól, vhol a NextGen és a prototípusok között van.”