hétfő, április 15, 2024

Két bajnok is kiesett a NASCAR idei rájátszásából

Dátum:

Megosztás:

Újabb győztest avatott a NASCAR Cup Series mezőnye, mióta elkezdődött a rájátszás, de már kirajzolódott, ki van jó formában, és ki nem.

- Reklám -

Christopher Bell a pole-ból vezette a legtöbb kört, és mindkét köztes szakaszt meg tudta nyerni, de végül csak harmadik lett Denny Hamlin és Kyle Larson mögött. Két jóbarát hasonló ívet futott be a versenyen, mert bár Hamlin az első sorból, Larson pedig a mezőny végéről indult, az első szakasz végén boxutcai büntetések miatt hátrasorolták őket. Az esőszünetet követően onnan kapaszkodtak vissza az élre.

- Reklám -

Az első szakasz közepén A.J. Allmendinger engedte el az élen állókat, de olyan magasra húzódott, hogy a lement a felgumizott ívről, és a falba csúszott. A meredek oválon visszapattant az ideális ívre, Austin Cindric elé, aki a levegőbe is emelkedett, amikor eltalálta őt.

Bubba Wallace, bár utolsó helyről kezdte meg a rájátszást, a szakaszpontoknak köszönhetően továbbjutott a következő körbe, kiejtve ezzel Joey Loganót – aki ezzel az első címvédő lett, aki már a rájátszás első körében búcsúzott. Logano ugyan nem állt rosszul, a harmadik szakasz elején azonban Corey LaJoie többek között őt találta el, amikor megpördült, így csak a 34. helyen végzett.

- Reklám -

A verseny egyik meglepetésembere Ty Gibbs volt, aki hosszabb ideig vezette is a versenyt, és végül ötödik lett. A másik ilyen ember a Noah Gragson által üresen hagyott autóba beugró Carson Hocevar volt, aki a mezőny első harmadában volt, és 11. helyen fejezte be a futamot.

Hamlin végül egyre jobban elhúzott a mögötte problémákkal küszködő Larsontól, így simán aratta idei harmadik győzelmét.

Hamlin még több évig fog saját csapata ellen versenyezni

Logano mellett a Daytona 500 győztese, Ricky Stenhouse Jr. esett ki a Rájátszásból, hiába végzett nyolc verseny óta az első tízben. Talán nem meglepetés az Indianapolisban meglepetésgyőzelmet arató Michael McDowell búcsúzása sem, akit két rendkívül rossz futam – és a rájátszáspontok hiánya – után nem mentett meg egy hatodik hely. Az év végén visszavonuló Kevin Harvick volt a bajnoki csata utolsó vesztesége, miután csak 29. lett.

A rendes szezon bajnoka, Martin Truex Jr. alatt is rezgett a léc, hiszen az elmúlt három futamon nem ért célba a 18.-nál jobb helyen. Ennek szöges ellentéte volt Kyle Larson az idei rájátszás első körében, hiszen egy győzelem mellett egy második és egy negyedik helyet tett el az asztalra.