back to top
vasárnap, május 26, 2024

Hamlin még több évig fog saját csapata ellen versenyezni

Dátum:

Megosztás:

Hiába veszítette el a Southern 500-at Denny Hamlin, így is egyik legjobb idényét futja, csapatát pedig meggyőzte arról, hogy van még benne.

- Reklám -

Bár nagyon kiegyenlített a mezőny az idei NASCAR Cup Seriesben, nem kétség, hogy Denny Hamlin a legjobbak között van. Ugyan eddig csak két győzelmet szerzett, a második legtöbb pontot szerezte meg az alapszakaszban Martin Truex Jr. mögött.

- Reklám -

A rájátszást is jól kezdte, de rajta kívül álló okok miatt végül nem volt ott a végén, hogy negyedik győzeleméért küzdjön a Southern 500-on.

Botrányos szünet, de parádés futam – így kezdődött a NASCAR rájátszása

- Reklám -

A hétfői napon csapata, a Joe Gibbs Racing végre bejelentette, hogy többéves hosszabbítást írtak alá Hamlinnel. A késlekedést valószínűleg nem a pilóta személye okozta.

A versenyző ugyanis 2020 óta csapatulajdonos is, méghozzá a 23XI Racingé, akik a JGR-rel technikai együttműködésben állnak. Így Hamlin szerződésének részét képezte a mindkét csapat, nemcsak ő.

„A Joe Gibbs Racing 20 éve az otthonom. Sokat jelent a Joe-val, a csapattal és mindenkivel meglévő kapcsolatom. Sokat értünk el közösen az eddigi évek alatt. Örülök, hogy végre bejelenthetjük ezt, így végre koncentrálhatok a bajnokságra.”nyilatkozta Hamlin a bejelentés kapcsán a motorsport.com-nak.

Az már biztos, hogy a csapat változatlan felállással áll majd neki a következő évnek, mivel Martin Truex Jr. is nemrég hosszabbított a csapattal, Christopher Bell és Ty Gibbs pedig már korábban leszerződtek 2024-re is.