péntek, szeptember 22, 2023

Keselowski fellebbezett a NASCAR súlyos bütnetése ellen

Dátum:

Megosztás:

Az RFK Racing és annak társtulajdonosa, a 6-os rajtszámú Ford Mustangot vezető Brad Keselowski fellebezést nyújtott be.

- Advertisement -

A csapatot még a hét elején sújtották kemény büntetéssel. Keselowski autójának vizsgálata után az illetékesek négyhetes eltiltással és 100 000 dolláros pénzbírsággal büntették Matt McCall csapatfőnököt, valamint 100 pilóta- és 100 tulajdonosi pontot vontak le az alakulattól “egyen forrásból származó alkatrész módosítása” miatt.

- Advertisement -

Bob Pockrass információ szerint csak annyi derült ki, hogy valami az autó hátuljánál nem volt rendben a 6-os autón.

Keselowski büntetése még súlyosabb, hiszen ha be is jut a NASCAR Cup Series rájátszásába, 10 rájátszáspontot levonnak tőle.

- Advertisement -

A csapatnak természetesen lehetősége volt a felebezésére, de az idei tapasztalatok alapján nehéz elképzelni, hogy a NASCAR megváltoztatja eredeti döntését.

Nem ez az első alkalom, hogy a Brad Keselowski féle RFK Racing bajba kerül. Már Daytonában is az orrukra koppintottak, amikor meg nem engedett változtatást hajtottak végre a kerekeken.

Ekkor még megúszták a büntetést, azonban most már nem voltak ilyen szerencsések.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.