kedd, február 27, 2024

Joe Gibbs hazudott? Bowman egyelőre nem tér vissza – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Joe Gibbs nyilatkozata miatt újra a NASCAR szaklapok címlapjaira került, Alex Bowman viszont továbbra sem tud indulni.

  • Alex Bowman agyrázkódásából való felépülése miatt a következő három versenyen nem vehet részt a NASCAR Cup Series versenyein, továbbra is Noah Gragson lesz a helyettese a 48-as autóban. „Bármennyire is reméltem, hogy ezen a hétvégén visszatérhetek a 48-as számú Ally Chevrolet-be, a következő három NASCAR Cup Series futamon már nem fogok versenyezni. Továbbra is arra összpontosítom az erőfeszítéseimet, hogy az egészségi állapotom újra 100%-os legyen, hogy minél hamarabb visszatérhessek a versenyzéshez” írta Bowman twitteren.
  • Joe Gibbs azt mondta, hogy szervezete mindent megtett, hogy megállapodjon a kétszeres NASCAR Cup Series bajnok Kyle Busch-al. Gibbs vasárnap este a Charlotte Roval pályán nyilatkozott, miután Christopher Bell-lel megnyerték a Bank of America Roval 400-as futamot. Ez volt az első nyilvános nyilatkozata Kyle Busch-ról, mióta a Richard Childress Racinghez igazolt. „Az utolsó pillanatokig keményen dolgoztunk, hogy megállapodjunk. Nem sikerült. Szerintem új otthonra talált, és fogadni mernék rá, hogy jövőre is egy csomó versenyt akar majd nyerni” – nyilatkozta Gibbs.
  • Kyle Busch ugyanakkor korábban elmondta, hogy folyamatosan olyan visszajelzéseket kapott, hogy nem ő fogja vezetni 2023-ban a 18-as autót. „Úgy tudom, hogy más opciókkal számoltak, és velem nem. Talán már más versenyzőnek találtak szponzort, és inkább őt ültetik majd be az autóba” – mondta Busch. Majd amikor megkérdezték tőle, hogy volt-e olyan pillanat, amikor a csapat tájékoztatta őt arról, hogy nem ülhet majd be a 18-as autóba 2023-ban: „Igen.Valaki tehát nem mond igazat.
Alex Bowman
Bowman egyelőre búcsút int a versenyzésnek Fotó: Logan Riely/Getty Images/NASCAR Media

Felemás élmények a Charlotte-i versenyről

  • Daniel Suarez sokáig továbbjutó helyen állt a Charlotte Roválon, De erőfeszítései ellenére a szervó elvesztése bizonytalan helyzetbe hozta őt az utolsó körökben. Kénytelen volt küzdeni a problémával, amely a zöld zászló alatt egyre súlyosbodott, de a fájdalom ellenére mindent megtett. Végül 36. lett és 9 pont hátránnyal esett ki, és pár napig biztosan nem tudta használni a karjait. „Nagyon kemény volt” – ismerte el Suarez. „A verseny második fele valószínűleg a legnehezebb autó volt, amit életemben vezettem, de ez van. Csak túlélni próbáltam. A karjaim most tönkrementek. A kezeim tönkrementek. Szerencsétlen egy helyzet ez…
  • Christopher Bellnek győznie kellett Charlotte-ban, hogy továbbjusson, és ezt meg is tette. Köszönhetően annak, hogy az utolsó előtti sárgánál jól taktikáztak, Bell végigszáguldott a mezőnyön, a hosszabbítás kezdetén megelőzte a vezető Kevin Harvickot, és megszerezte a győzelmet és az automatikus továbbjutást a rájátszás harmadik körébe. Azonban itt nem akar megállni. „Azt hiszem, sokan már leírtak engem, mint versenyzőt, leírták a 20-as autót, állandóan azt hallottam, hogy ki fognak rúgni, hogy lecserélnek” – mondta a feltüzelt Bell. „Rendkívül nagy reményeim vannak a következő három versennyel kapcsolatban. Nagyon fekszik nekünk a naptár. Nem állunk meg! Nem egy két győzelemmel záruló szezon a végcélunk. Úgy gondolom, hogy mindenképpen képesek vagyunk többre. Szeretnék ismert név lenni a Cup Seriesben. Remélhetőleg ez csak a kezdet.
Christopher Bell nyert és ezzel továbbjutott
„Nem állunk itt meg” – Christopher Bell Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR Media

Rockenfeller imádja a NASCAR-t

  • Mike Rockenfeller idén kapott először ízelítőt a NASCAR-ból, két Cup futamon el idén (indult a Watkins Glen, Charlotte Roval), és elismerte, hogy beleszeretett a sportágba. „Mindannyian tudjuk, hogy Európában vannak igazságtalan megjegyzések a NASCAR-ral kapcsolatban, de őszintén mondhatom, hogy a vezetési stílusomat a Next Gen NASCAR-hoz igazítani és a dolgokat tisztán tartani a két versenyen, amin részt vettem, ugyanolyan kihívás volt, mint bármi más, amit eddig a pályafutásom során tapasztaltam. Nagyon kemény a versenyzés, nagyon profi a rendezés, és minden téren felveszi a versenyt az Európai szériákkal. Imádom, és szeretnék visszatérni”magyarázta Rockenfeller.
  • A NASCAR bejelentette, hogy a fellebbviteli folyamatot némileg módosította, miután a szankcionáló testület egy hónap alatt két jelentős fellebbezést is elvesztett. Ez az alapfolyamat változatlan marad, de a NASCAR módosította a szabályokat, hogy a meghallgatás során mindkét fél több képviselővel lehessen jelen. Korábban csak egy NASCAR-tisztviselő lehetett jelen a szankciós testület képviseletében.
  • Kurt Busch október 15-én, szombaton, magyar idő szerint 17:00-kor tart sajtótájékoztatót a jövőjével kapcsolatban. A pletykák szerint itt fogja bejelenteni visszavonulását, helyére pedig Tyler Reddick érkezhet majd jövőre.