back to top
hétfő, május 20, 2024

HIVATALOS: Kyle Busch a Richard Childress Racingnél folytatja

Dátum:

Megosztás:

Hónapok találgatásának tett pontot a végére Kyle Busch, aki 2023-tól a Richard Childress Racing csapatában fog versenyezni.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series kétszeres bajnoka, aki pályafutása során 60 futamgyőzelmet aratott, 2023-tól a Richard Childress Racing színeiben folytatja pályafutását, miután egy több éves szerződést kötött a csapattal.

- Reklám -

Ez életem egyik legnagyobb napja” – kezdte sajtótájékoztatóját Kyle Busch. „Nagyon stresszes volt az elmúlt pár hónap. Utoljára 15 évvel ezelőtt voltam ilyen helyzetben, de akkor még nem volt családom, és csapatom.

Olyan csapathoz akartam igazolni, ahol azonnal nyerni tudok. Ahol szívesen látnak, egy olyan főnököm van, aki megérti mit miért csinálok.”

- Reklám -

A nap végén tudtam, hogy csak egy ember, és egy csapat jöhet szóba. Ő pedig Richard Childress, és a Richard Childress Racing.

Kyle Busch a 8-as autót fogja vezetni 2023-ban. Reddick marad a csapatnál, és az RCR-nak jövője 3 chartere/autója lesz.

Kyle Busch mizériája még az év elején kezdődött, amikor a Mars Inc. bejelentette, hogy 15 év után 2022 végén otthagyja a 18-as csapatot, és kivonul a sportágból.

Busch így főszponzor nélkül maradt, és ez óriási problémákat okozott a Joe Gibbs Racing, valamint a kétszeres bajnok között történő tárgyalások során.

Teltek múltak a hónapok, és a helyzet egyre feszültebb lett a csapaton belül. Kyle Busch szerződéses tárgyalásai pedig nem haladtak előre.

Ekkor dobott mentőövet egy valószínűtlen rivális.

Richard Childress és Kyle Busch kapcsolata sosem volt felhőtlen, sőt 2011-ben egy Truck verseny után majdnem tettlegességig fajult a helyzet.

Childress azonban elmondta nemrégiben egy interjúban, hogy már elásták a csatabárdot.

A sajtókonferencián Richard Childress ráadásul egy szerződést ajánlott Kyle Busch fiának, Brexton Buschnak, hogy a jövőben a csapatánál versenyezzen.

Óriási ez a nap. Nem is lehetnék ennél boldogabb” – mondta Childress. „Amikor Tyler (Reddick) bejelentette, hogy  elhagyja a csapatunkat, akkor az unokámnak, Austin Dilonnak az jutott az eszébe, hogy mi lenne ha beültetnénk Kyle Busch-t ebbe az autóba.

Megkértem őt, hogy hozza össze a találkozót. Így indult az egész.