back to top
szerda, július 24, 2024

Bell nyert, Larson kiesett, a NASCAR vizsgálódik a gyanús finis után

Dátum:

Megosztás:

Christopher Bell nyerte a sokáig eseménytelen, de az utolsó körökben őrültek házává változó Cup Series versenyt a Charlotte Roválon.

- Reklám -

A történtek hihetetlen fordulatával Christopher Bell megtalálta az egyetlen utat a NASCAR Cup Series rájátszásának 8. fordulójába.

- Reklám -

A sárga zászló alatt fantasztikus stratégiai húzásként Bell friss gumikat tett fel, aminek köszönhetően előrejött, és megelőzte Kevin Harvickot, majd elhúzott és nyert.

A győzelemmel Bell továbbjutott a 8-as körbe, és ezzel egyidejűleg kiejtette a sorozat regnáló bajnokát, Kyle Larsont, aki a 98. körben falnak ütközött, és eltörött az autója jobb hátsó lengőkarja.

- Reklám -

Ember, csak ott kell lenned a végén” – mondta Bell, akinek az egyetlen út a legjobb nyolcba ez a győzelem volt. „Folyton nézem ezeket a versenyeket, ahol nem mindig a leggyorsabb autó nyer. És most is ez történt.

Csak éppen a megfelelő időben voltunk ott. Nyilvánvalóan nem voltunk abban a helyzetben, hogy nyerjünk. Kockáztattunk, kockáztattunk, és ez kifizetődött számunkra.

Larson öt kör hátrányban a 35. helyen végzett, és két ponttal lemaradt a rájátszásból, a körülmények ellenére azonban csak magára volt mérges.

Egyszerűen túl sok hibát követtem el egész évben” – mondta Larson. „Ma is elkövettem egyet. Végső soron egy lehetőségünkbe került, hogy egy újabb bajnoki címért küzdjünk.

Csak rendkívül dühös vagyok magamra. Idén többször is cserben hagytam a csapatot, és ma is csalódást okoztam.

Bell győzelme biztos, a NASCAR viszont vizsgálódik!

És, hogy milyen körülmények? Nos az, hogy Cole Custer hathatós segítsége is kellett csapattársa, Chase Briscoe továbbjutásához. Custer ugyanis 2 versenyzőt blokkolt le az utolsó előtti körben, és ezt kihasználva Briscoe három helyet is előre jött – pont annyit, amennyi kellett a továbbjutásához.

A NASCAR a verseny után azonnal bejelentette, hogy vizsgálni fogják Custer gyanús visszaesését az utolsó körökben.

Larson mellett Austin Cindric és Daniel Suarez is kiesett. Cindric a 111. körben az utolsó újraindítás után a hátsó sikánba érve megpördült, és a 21. helyen végzett, 13 ponttal lemaradva a 8-as körről.

Suareznek a harmadik szakaszban meghibásodott a szervója, és csak a 36. helyen ért célba.

A verseny sokáig nyugalmas volt, azonban a végén káoszba torkollott, miután a NASCAR a 6-os kanyarban keletkezett törmelék miatt sárga zászlót lengetett.

Ekkor Bell a Joe Gibbs Racing 20-as rajtszámú Toyotáját a boxutcába vitte friss gumikért. A 107. körben a 12. helyről indult újra, és mire visszatért a célvonalhoz – részben az 1-es kanyarban történt baleset miatt – Bell már Tyler Reddicket üldözte a második helyért.

A 108. körben megelőzte Reddicket, és Harvickot üldözte, amikor újra felgyulladtak a figyelmeztető jelzések a pályán. Az utolsó újraindításnál Harvick könnyű célpontnak bizonyult a régebbi abroncsai miatt. A 4-es autó így is második lett Kyle Busch-t megelőzve.

Bell és Briscoe mellett Chase Elliott, Ryan Blaney, Joey Logano, Denny Hamlin, William Byron és Ross Chastain jutott be a nyolc közé. Elliott 30 körön át vezetett, és úgy tűnt, hogy nyerni fog, mielőtt bejött az a bizonyos sárga zászló a 104. körben.

A 107. körben történt újraindítás után Elliottot kilökte Reddick, miután előtte AJ Allmendingerrel csatázott a 9-es autó. Elliott végül a 20. helyen ért célba.

A szakaszgyőzelmeket a pole-ból induló Joey Logano és Ross Chastain gyűjtötte be. Előbbi szintén balesetbe keveredett és végül 18. éett, utóbbi pedig Larsonhoz hasonlóan falnak ment, és kiállni kényszerült a versenyből.

A top 10-be még az Xfinity futam nyertese, AJ Allmendinger, Justin Haley, Chris Buescher, Bubba Wallace, Reddick, Briscoe és Austin Dillon fért be.

Végeredmény