back to top
vasárnap, június 23, 2024

Istennek hálás ijesztő daytonai bukása után Myatt Snider

Dátum:

Megosztás:

A külső szemlélő számára egy pillanat művének tűnhetett Myatt Snider balesete. Az érintett nem így élte meg. Snider hálás Isten felé.

- Reklám -

A tavalyi Xfinity Series-szezon kilencedik helyezettje, Myatt Snider egy ijesztő bukással kezdte a 2022-es szezont Daytonában. A Jordan Anderson Racing 31-es számú autóját vezető versenyző most felidézte a történteket.

- Reklám -

Maga a levegőbe emelkedés tényleg lassan történt, ahogy az kívülről is tűnhetett” – mondja Snider. „Abban a pillanatban viszont, hogy az autó elérte a kerítést, minden felgyorsult körülöttem.

Snider végül sértetlenül szállt ki a rommát tört autóból. Apja, a bokszutcai riporterként tevékenykedő Marty Snider arról beszélt, hogy az autónak gyakorlatilag egyetlen sértetlen része maradt, ezen egy bibliai idézet szerepelt. „Ez az Ézsaiás 40:31 volt, amely így szól: De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

- Reklám -

Maga az érintett is hisz a felsőbb segítségben. „Biztos vagyok benne, hogy nagy szerepe volt abban, hogy ezt egyben megúsztam. Dermesztő pillanatok voltak, aminek a végén biztonságban megúsztam az egészet. Biztos, hogy volt körülöttem védelem.

Az isteni segítség mellett a biztonsági felszerelés is óvta Snider testi épségét. Ezeknek a megalkotásában Kyle Larson 2013-as és Austin Dillon 2015-ös balesete játszott nagy szerepet. Snidert a biztonságért felelős illetékesek kifaggatták a baleset során tapasztaltakról is. „Kyle (Larson) és Austin (Dillon) tulajdonképpen kikövezték nekem az utat, hogy ezt biztonságosabban átvészelhessem. Most rajtam a sor, hogy a visszajelzéseimmel hozzásegíthessem a jövő versenyzőit egy még biztonságosabb autóhoz, amelyben viszont a móka is megmarad. Ott segítek a NASCAR-nak, ahol tudok.