back to top
szombat, július 20, 2024

McLaughlin indulhat pole-ból az IndyCar szezonnyitóján

Dátum:

Megosztás:

Miután pályacsúcsot döntött az utolsó gyakorláson, Scott McLaughlin a pole-t is megszerezte St. Petersburgben.

- Reklám -

Az ausztrál bajnok utolsó pillanatban előzte meg a pálya specialistáját és csapattársát, Will Powert. A 0.1237-es távolság után a fiatal Colton Herta jött be harmadiknak. A tavalyi győztes ezzel jó eséllyel pályázik egy újabb jó helyezésre.

- Reklám -

A Fast Six további résztvevői Rinus Veekay, a szabadedzésen szenvedett balesetből felépülő Romain Grosjean és Simon Pagenaud sorrendben végeztek.

A Ganassi pilótái közül Scott Dixon végre legelőrébb, éppen lemaradva az utolsó részről. A késlekedését okozta, hogy a 9-es kanyarban eltalálta a falat, és emiatt lemaradt a tervezett idősávról, amikor piros gumis körét futotta volna.

- Reklám -

Mögötte Ericsson és az „háttérproblémákkal küzdő” Josef Newgarden végzett, míg az újdonsült bajnok Álex Palou lett a tizedik.

Scott McLaughlin, Team Penske, IndyCar, 500miles.hu
A polesitter, McLaughlin – Fotó: James Black/Penske Entertainment

A legjobb újonc Kyle Kirkwood szerezte meg a 12. helyet, csapattársa, Graham Rahal előtt. Alexander Rossi, bár nagyon ígérkezett, végül egy helyezéssel végzett a legjobb tizenkettőn kívül.

Dalton Kellett legjobb időmérős eredményével végzett mögötte, kettővel a szintén fallal ütköző Pato O’Ward előtt.

A McLaren másik pilótája, Felix Rosenqvist sem teljesített jobban 21.-ként, míg az utolsó sort az IndyCar egyetlen női pilótája, Tatiana Calderón és Jimmie Johnson bérelte ki.

Ez lesz McLaughlin első pole-ja a sorozatban, eddigi legjobb helye pedig egy tavalyi, Gatewayen szerzett negyedik hely.