szerda, április 17, 2024

Így reagált a NASCAR világa Coy Gibbs tragikus halálhírére

Dátum:

Megosztás:

Egy nappal azután, hogy fia, Ty Gibbs 20 évesen megnyerte a NASCAR Xfinity Series bajnoki címét, Coy Gibbs tragikus hirtelenséggel elhunyt.

- Reklám -

Gibbs, a Joe Gibbs Racing alelnöke és operatív igazgatója 49 éves korában, álmában halt meg, alig néhány órával azután, hogy fia, Ty a szezonzárón aratott győzelmével megnyerte a 2022-es NASCAR Xfinity Series-t.

Meghalt az Xfinity bajnok Ty Gibbs apja

- Reklám -

Jim France, a NASCAR elnök-vezérigazgatója közleményben tudatta, hogy „megszakad a szíve Coy Gibbs elvesztése miatt”.

- Reklám -

A versenyzés egy család, és az egész garázson belüli kapcsolatok sokkal mélyebbek, mint a pályán zajló verseny” – mondta David Wilson, a Toyota Racing Development elnöke a közleményben.

Ma családunk egy kedves tagját veszítettük el. Coy Gibbs elvesztése lesújtó mindenkinek a Toyotánál és a TRD-nél. Őszinte részvétünk nyílvánítjuka Joe-nak, Pat-nek, Heathernek, Ty-nak, Case-nek, Jett-nek és Elle-nek, valamint az egész Gibbs családnak és a JGR-nak.

Denny Hamlin és Kyle Busch (aki vasárnap utoljára indult a JGR színeiben, mielőtt a következő szezonban a Richard Childress Racinghez kerülne) egyaránt együttérzését nyilvánította a csapat felé.

A verseny előtti rajtrácson Busch a nemzeti himnusz alatt remegni látszott, ami a Gibbsnek szóló 1 perces néma csend után következett.

Szavakkal nem lehet leírni ezt a napot” – posztolta Busch a közösségi médiában. „A mai nap már így is elég kemény volt, de most még inkább gyomorszorító. Összetört a szívem.

A JGR vasárnap a Cup Series bajnoki címéért versenyzett Christopher Bell 20-as rajtszámú Toyotájával, akinek a boxcsapatában az első kerékcserét végző Jackson, Coy unokaöccse is helyet kapott. A néhai J.D. fia a sisakján emlékezett meg nagybátyjáról.

Több más NASCAR-pilóta (és a Trackhouse Racing társtulajdonosa, Justin Marks) is részvétét nyilvánította a család felé.

A tervek szerint Ty vezette volna a 23-as autót a vasárnapi futamon, de érthető okokból nem indult el, őt pedig Daniel Hemric helyettesítette.