hétfő, március 4, 2024

Joey Logano a NASCAR, Roger Penske az amerikai autósport új királya

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano Roger Penske idei második bajnoki címét nyerte, miután korábban Will Power révén már az IndyCar bajnoki trófeáját is begyűjtötte.

- Reklám -

Logano dominálta a versenyt, melynek több, mint a felét az élen töltötte, és a verseny végén fiával ünnepelt, akinek megígérte a győzelmet – és a bajnoki címet.

- Reklám -

Az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettünk lefekvés előtt” – mesélte Logano.

Az első az volt, hogy apu nem fog pole-t szerezni, de azért nyerje meg a futamot és a bajnoki címet. És én nem tudnék hazudni a fiamnak. Végül mindkettő sikerült.

- Reklám -

Amióta (Kevin) Harvick beültette a fiát az autóba, mindig is ezt akartam tenni Hudsonnal. Annyira szereti az autókat. Különleges pillanat volt, hogy együtt ünnepelhettünk.

Joey Logano és fia
Joey Logano és fia Fotó: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR Media

Ember, nem tudom eleget dicsérni ezt a csapatot. Egyszerűen fantasztikusak. Paul Wolfe (a csapatfőnöke), és mindenki, aki annyi időt és energiát fektet az utolsó hetekbe.

És nem csak ez a 22-es csapat, ez sokkal mélyebbre megy, ha a Roush Yates Motorokra például, ami ebben a rosszfiúban van.

Mindenkinek köszönöm a Penskénél, a Fordnál, a Shellnél és a Pennzoilnál, az alkalmazottaknak, mindenkinek, aki támogatott engem. Már 10 éve dolgozom a Shell-lel, és néhány bajnoki címet és 31 győzelmet szerezni különleges dolog.

Logano jobb keze harmadszor is tökéletes volt

Ha már Paul Wolfe, a crew chief elismerte, hogy egy régi jó barátja óriási segítséget nyújtott neki a verseny során.

Úgy gondolom, hogy a Ford nagyszerű munkát végzett, és mindenki megpróbált nekünk segíteni minket a rájátszásban” – mesélte Wolfe.

Többek között Rodney-val (Childers, Kevin Harvick csapatfőnöke) az egész verseny alatt sms-eztem, és folyamatosan kérdeztem, hogy szerinte most mit csináljunk.

Szóval a nyílt kommunikáció a többi Ford-csapattal szerintem jót tett. Szóval meg kell köszönnöm nekik is a támogatást, a kommunikációt és a beszélgetést.

Paul Wolfe ünnepel
Paul Wolfe (balra) nem egy érzelmes fickó, de azért a harmadik bajnoki címét megünnepli rendesen Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

És, hogy Logano jobbkezének fejében milyen érzések kavarognak a harmadik bajnoki címe után (egyet Brad Keselowskival, kettőt Joey Loganoval nyert).

Megkönnyebbülés, hogy őszinte legyek” – ismerte el Wolfe. „Istenem, olyan nehéz megnyerni ezeket a bajnoki címeket.

Mondtam ezt néhány embernek a hétvége előtt, tudtuk, hogy a lehető legjobban felkészültünk. Megvolt a sebességünk, amikor kipakoltuk az autót, és a lényeg az volt, hogy ne szúrjuk el.

Nyilvánvalóan nem vagyok egy szuper érzelmes fickó, de ez sokat jelent nekem. Lehet, hogy nem mutatom ki annyira, mint mások, de ez egy nagyon különleges nap.

Roger Penske a világ (legalábbis az USA) új királya

Térjünk rá Roger Penskére, akinek a csapatai a történelem során először hódították el ugyanabban az évben az IndyCar és a NASCAR bajnoki címét.

Azt hiszem, 31 éve próbálkozunk vele, úgyhogy itt az ideje. Micsoda különleges hétvége számunkra” – mondta Penske meghatódva.

Joey nagyszerű munkát végzett. Láthattátok, mire volt képes, ahogy a csapatba került, és hogy egy évben két bajnoki címet szereztünk, az nagyszerű dolog. Ez a célunk minden évben.

Joey Logano és Roger Penske
Joey Logano (balra) újabb bajnoki címet szállított Roger Penskének (jobbra) Fotó: Meg Oliphant/Getty Images/NASCAR Media

Ráadásul a Team Penske Logano és Will Power bajnoki címe mellett Austin Cindric révén a Daytona 500-at is behúzta az év elején, szóval a kérdés fenn áll, lehet ennél tökéletesebb szezont futni?

Nos, utálom azt mondani, hogy egyik jobb, mint a másik, de azt kell mondanom, hogy – ha mindet egybe rakjuk, akkor szerintem mind az első helyen állnak a fontossági listán” – mondta Roger Penske.

Ez az egész óriási lendületet annak a 70 000 embernek, akik a cégünknél vannak, mert mindannyian érzik a győzelem ízét. Nem nyerünk minden nap, de megtanít bennünket arra, hogyan kell nyerni és hogyan kell játékban maradni, és azt hiszem, ez az, amit elértünk.

De tényleg három szuper nap, szuper eredmények a csapat számára. Nem mondhatom, hogy egyik jobb, mint a másik. Csak örülök, hogy ezeket elértük.

Roger Penske és a Penske csapat ezzel 3. NASCAR Cup Series bajnoki trófeáját gyűjtötte be, és ez egy olyan vitrinbe fog kerülni, ahol már ott van 18 Borg-Warner kupa, melyet az Indy 500 győztesének osztanak ki, és 6 IndyCar bajnoki serleg.