back to top
hétfő, július 22, 2024

Joey Logano a NASCAR Cup Series 2022-es bajnoka

Dátum:

Megosztás:

Joey Logano nagyon sima versenyen nyerte meg karrierje második bajnoki címét, amivel illusztris társaságba került.

- Reklám -

Joey Logano 183 kört vezetett a 270-ből, és bár a végén Ross Chastain mindent megtett, hogy felzárkózzon az ötödik helyről, végül csak a harmadik helyet tudta megszerezni – és ezzel a bajnoki második helyet.

- Reklám -

A 22-es autó 2018 után másodszor nyert bajnoki címet, ráadásul a Team Penske elmondhatja magáról, hogy egy idényben övék lett az IndyCar és a NASCAR Cup Series összetett trófeája is.

Megcsináltuk! Újra bajnokok vagyunk! Ezaz!” – mondta üvöltve Joey Logano. „Fantasztikus csapatunk van, nagyon jó volt az autó, de a vége azért intenzív volt.

- Reklám -

Minden ami 2020-ban történt, azért most visszavágtunk. Köszönöm mindenkinek, aki segített megnyerni ezt a bajnokságot, óriási dolog megnyerni egy ilyen trófeát.

Nem kételkedtem egy pillanatig sem abban, hogy ma bajnokok leszünk. Soha nem voltunk ennyire felkészülve egy bajnoki döntőre.

Ross Chastain a Trackhouse Racing első évében a második helyre hozta be az 1-es autót.

Mindent megtettünk…” – ismerte el Chastain „Fantasztikus autónk volt. Februárban senki nem gondolta volna, hogy az 1-es autó lesz a második a bajnokságban.

Ez egy folyamatosan építkezés, mindenki keményen dolgozik, és elég örült belegondolni, éppen most harcolhattunk egy Cup bajnoki címért. Ez még csak a kezdet.

És, hogy miért nem volt most videójátékos manőver?

Nem gondolom, hogy sikerült volna bevetni a „Hail Melon”-t, úgyhogy nem is próbáltam meg.

A kétszeres bajnok 2008 és 2012 között a Joe Gibbs Racing csapatában versenyzett, így természetesen interjújában részvétét nyilvánította a Gibbs családnak.

Meghalt az Xfinity bajnok Ty Gibbs apja

Christopher Bell és a Joe Gibbs Racing viszont nagyon szerencsétlenül zárta a szezont, hiszen sokáig harcban voltak Joey Loganoval, azonban az utolsó kiállását elrontották, visszacsúszott a mezőny végére, és végül csak 10. lett, amivel a bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg.

Végül de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni Chase Elliottot, aki egy újraindítás után összeakadt Ross Chastainnel, és kiesett a versenyből.

VIDEÓ: Így lett vége Chase Elliott bajnoki álmainak

Logano a bajnok, de mi volt hátrébb?

Ahogy idén már többször láthattuk, óriási csapatmunka folyt a versenypályán, hiszen bár Ryan Blaney egész nap gyorsabb volt csapattársánál, Joey Loganonak, tökéletesen játszotta el a hátvéd szerepét, és bár a győzelmet ezzel feladta, és csak második lett, de a csapatának egy bajnoki címet szerzett ezzel.

A futam egyébként egészen nyugalmasan alakult, a két Penskés autó dominált, az utolsó 100 körben több incidens is történt.

Először a 194. körben egy újraindítást követően a Ty Gibbs-szet helyettesítő Daniel Hemric indított el egy láncreakciót, mely balesetbe McDowell, Tyler Reddick és Erik Jones is belekeveredett.

Utána jött a már említett Elliott és Chastain féle baleset, ekkor azonban csak Elliott autója sérült. A legnagyobb csattanást viszont McDowell és a visszatérő Alex Bowman mutatta be, amikor a hátsó egyenesben csattantak egyet.

Nem ért akkor még véget a dráma, hiszen a sárga zászlós periódus alatt kigyulladt Brad Keselowski kocsija, és eléggé ijesztő képsorok játszódtak le.

A top 10-be végül Logano, Blaney és Chastain mögött Chase Briscoe, Kevin Harvick, William Byron, Kyle Busch, Denny Hamlin, Kyle Larson és Christopher Bell fért még be.