hétfő, április 15, 2024

Ty Gibbs tényleg tud vízen járni! Ő az Xfinity Series bajnoka

Dátum:

Megosztás:

Domináns győzelmet aratott Ty Gibbs Phoenix-ben, és ezzel megnyerte a NASCAR Xfintiy Series 2022-es bajnoki címét.

- Reklám -

Egy héttel azután, hogy a Martinsville Speedwayen csapattársa (Brandon Jones) kilökésével a viták örvényét váltotta ki, Ty Gibbs visszaverte Noah Gragson támadásait, és megnyerte a NASCAR Xfinity Series szombati bajnoki futamát és a sorozat bajnoki címét.

Ty Gibbs ismét hozta önmagát, csoda, hogy nem lett bunyó belőle

- Reklám -

A pole-ból induló Gibbs megnyerte az első és a második szakaszt, és a 200 körből 125-öt vezetett, de ezek a statisztikák nem mutatják meg a teljes képet, és azt, hogy milyen intenzív volt a verseny.

- Reklám -

A jövőre már Jimmie Johnson tanítása alatt, a Cup Seriesben versenyző Gragson és a JR Motorsports csapattársa, Justin Allgaier 35, illetve 26 kört vezetett. Mindkettejüknek akkor kezdett életre kelni az autója, amikor elkezdett lemenni a nap, és lehűlni a pálya.

Gibbs 54-es számú Joe Gibbs Racing Toyotája azonban elég erős volt a győzelemhez. A 20 éves csodagyereknek ez volt a hetedik győzelme a szezonban, így kijelenthető, hogy a kérdéses megmozdulásai ellenére megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet.

Ennek ellenére a közönség nagy része a győzelmi ünneplését füttykoncerttel és fújolással fogadta, ami a Martinsville-i események tükrében nem meglepő.

Tudják, amit múlt héten tettem, az elfogadhatatlan volt” – mondta Gibbs, miután kimászott az autójából. „És még egyszer bocsánatot kérek, mert két esélyünk is lett volna megnyerni ezt bajnoki címet, és az amit tettem, a csapat szempontjából nagyon rossz volt. Csak magamnak köszönhetem ezt a helyzetet.

Ülhetek itt és mondhatom, hogy sajnálom, amennyire csak tudom, de ez nem fogja helyrehozni a dolgokat. Helyre kell hoznom a tetteimet.

Úgy éreztem, hogy ma jó versenyem volt, úgy éreztem, hogy jól és okosan versenyeztem. Én és a 7-es autó (Justin Allgaier) nagyon keményen versenyeztünk. Remélhetőleg mindenki élvezte a show-t.

Megértem a fújolást, de nem akarom, hogy erre a bajnokságra emiatt emlékezzenek az emberek. Azt akarom, hogy a kemény munkáról és a csapatunkról emlékezzenek meg. Félelmetes munkát végzett az egész csapat.

Gragson hajszálnyira volt a bajnoki címtől, de Ty Gibbs most jobb volt

A lélegzetelállító csatában végül a boxcsapatok döntöttek, hiszen a 160. körben történő kiállásnál Ty Gibbs csapata elképesztően gyorsan dolgozott, miközben Noah Gragson a harmadikról a nyolcadik helyre esett vissza.

A 9-es autó sofőrje elképesztő hajrát produkált, folyamatosan zárkózott fel, és két körrel a vége előtt már a második helyen találta magát, és támadta Ty Gibbset. Végül azonban nem tudta legyőzni riválisát, és 4 tizeddel csúszott le a bajnoki címről.

Mindent beleadtam” – mondta Gragson. „A kib***ott belemet kihajtottam, és mindent kiadtam, ami bennem volt. Egyszerűen jobbak voltak nálunk.

Ő (Gibbs) úgy versenyzett ma este, mint egy bajnok. Megérdemelte.

Gragson nagyon sportszerűen gratulált Ty Gibbsnek a verseny után, azonban hozzátette, nem változott meg a véleménye róla.

Eléggé rossz érzés pont egy ilyen ember ellen veszíteni. Régóta ismerem őt, és egyre nagyobb se**fej a srác.

Allgaier a harmadik helyen végzett, míg a Kaulig Racing kettőse, Landon Cassill és AJ Allmendinger a negyedik, illetve az ötödik helyen végeztek.

Sheldon Creed, Riley Herbst, Daniel Hemric, Austin Hill és Sammy Smith egészítette ki a top 10-et.

A bajnoki négyes negyedik tagja, Josh Berry az első négyben haladt a verseny utolsó részében, de a 171. körben az utolsó újraindítás után nem sokkal a falnak ütközött, és végül csak 13. lett.