back to top
szerda, július 24, 2024

Hivatalos: Chase Briscoe lesz Martin Truex Jr. utódja

Dátum:

Megosztás:

Kiderült, hogy a következő szezontól Chase Briscoe fogja vezetni a Joe Gibbs Racing 19-es autóját, amely Martin Truex Jr. visszavonulása miatt vált gazdátlanná. A felek egy „több évre” szóló szerződést írtak alá.

- Reklám -

Pontosan tíz nappal ezelőtt jelentette be Martin Truex Jr., hogy visszavonul az egész szezonos versenyzéstől. A Joe Gibbs Racing pedig magyar idő szerint kedden este fedte fel, hogy Chase Briscoe kapja meg a 2017-es NASCAR Cup Series-bajnok távozása miatt rövidesen gazdátlanná váló autót. A 19-es rajtszámú Toyota Camry főszponzora továbbra is a Bass Pro Shops lesz, ahogy James Small is marad a hozzá tartozó csapatfőnöki pozícióban. A felek egy „több évre” szóló szerződést írtak alá.

- Reklám -

Briscoe eddig a Stewart–Haas Racing pilótája volt, de az a csapat a jelenlegi formájában nemsokára megszűnik. Bár az egyik társtulajdonos, Gene Haas egy chartert meg fog tartani a mostani négy közül, a 29 éves pilóta nem pályázott arra, hanem elfogadta a jóval versenyképesebb Joe Gibbs Racing ajánlatát.

- Reklám -

Briscoe 2021-ben debütált a NASCAR királykategóriájában, és azóta folyamatosan az állandó mezőny tagja volt a Stewart–Haas Racinget erősítve. Eddig egy Cup Series-futamot tudott megnyerni, a 2022-es phoenixi viadalt fejezte be elsőként. Viszont már több másik alkalommal is közel került a diadalhoz, például az előző hétvégén New Hampshire-ben, ahol második lett.

„Izgatottan várom ezt a lehetőséget a Joe Gibbs Racinggel – olvashatóak Briscoe szavai. – Versenyzői szempontból a JGR az a csapat, amelynél lenni kell, ha hétről hétre versenyeket akarsz nyerni, és minden évben a bajnoki címért akarsz harcolni. Az volt az egyik első kérdésem [a csapatokhoz], hogy mit gondolnak a saját kultúrájukról, és szerintük én hogyan illeszkedem bele. Szóval nekem az különösen fontos volt, hogy rájöjjek, hova tudnék a legjobban beilleszkedni.”

„Tudjátok, amikor két és fél héttel ezelőtt ez az egész dolog megtörtént [a a Stewart–Haas Racing visszalépése], pánikba estem, hogy »senki sem akar majd engem«. Szóval az, hogy végül több ajánlat is volt az asztalomon, az  önbizalmam szempontjából is jól jött” – tette hozzá.

Mégis marad a NASCAR-ban a legendás tulajdonos, régi-új csapatával folytatja