back to top
szerda, július 24, 2024

Christopher Bell úgy látja, „szó szerint két különböző esemény” alkotta a New Hampshire-i futamot

Dátum:

Megosztás:

Christopher Bell nyerte az eső miatt félbeszakított New Hampshire-i viadalt. Bell a futam újraindítása után, már esőgumikon tört előre.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a NASCAR Cup Series New Hampshire-i versenyét. A 301 körösre tervezett viadalnak Chase Elliott vágott neki a pole pozícióból, de az első szakaszt Christopher Bell, a másodikat pedig Denny Hamlin fejezte be az első helyen.

- Reklám -

Viszont a verseny menetét leginkább nem egyes pilóták, hanem az eső határozta meg, amely miatt 82 körrel a leintés előtt félbe kellett szakítani a körözést. Ekkor Tyler Reddick állt az élen, és a 23XI pilótája több mint két óráig győztesnek érezhette magát. Végül azonban javultak annyit a körülmények, hogy a NASCAR a kötelezően feltett esőgumikon megint elengedte a mezőnyt.

- Reklám -

Ekkor pedig Bell ideje jött el. A Joe Gibbs Racing versenyzője a kilencedik helyről indult újra, de rövidesen átvette a vezetést, és azt a számos sárga zászlós megszakítás ellenére sem engedte ki a kezéből. A 29 éves pilóta megint megmutatta, hogy igazi specialistája a New Hampshire Motor Speedwaynek, hiszen szombaton az Xfinity Series futamán is őt intették le elsőként. Ez azt jelenti, hogy a tizenegy alkalomból, amikor a NASCAR egyik nemzeti szériájának mezőnyével rajthoz állt ezen az oválon, hét esetén nyerni tudott.

Az idei harmadik győzelmét arató Bellt saját elmondása szerint segítették a nehéz körülmények. „Ez szó szerint két különböző esemény volt – nyilatkozta Bell. – Soha nem tudhatod, hogyan alakulnak majd a dolgok, amikor ennyi minden megváltozik, és kedvezőtlenek lesznek a körülmények. De én személy szerint szeretem a kedvezőtlen körülményeket, mert olyankor mindig meg lehet próbálni másképp gondolkodni. Amikor újraindultunk [a szünet után], és körbeértem, akkor úgy éreztem, hogy a pálya nagyon-nagyon csúszós, így próbáltam csak lefelé vagy felfelé menni, és a spotterem nagyon ráhangolt erre, és így elég jól ment. Szóval ez nagyon király volt.”

Az USA Today 301 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.