back to top
szerda, július 24, 2024

Hivatalos: Martin Truex Jr. visszavonul az idei szezon végén

Dátum:

Megosztás:

Magyar idő szerint péntek este Martin Truex Jr. bejelentette, hogy a 2024-es idény végén visszavonul a teljes szezonos versenyzéstől.

- Reklám -

Pár nappal azután, hogy Sonomában hihetetlen módon veszítette el a biztosnak látszó második helyet, Martin Truex Jr. magyar idő szerint péntek este bejelentette, hogy az idei szezon végén visszavonul. A jelenleg 43 – nemsokára 44 – éves veterán már két éve is fontolgatta ezt a lépést, így talán egy szurkolóját sem érte váratlanul. Bár Truex jövőre már nem lesz a NASCAR Cup Series állandó mezőnyének tagja, azt nem zárja ki, hogy később néhány futamra beugorjon, akár a királykategóriában, akár az Xfinity Seriesben.

- Reklám -

Truex 2004-ben debütált a NASCAR legnagyobb osztályában, amelyben aztán tizenkilenc teljes szezont teljesített. A legnagyobb sikerét 2017-ben érte el, amikor a Furniture Row Racing autójával megszerezte a bajnoki címet, az Xfinity Series trófeáját pedig 2004-ben és 2005-ben is hazavihette. A Cup Seriesben harmincnégy futamgyőzelmet aratott, egyszer a Southern 500-at, kétszer a Coca-Cola 600-at is sikerült megnyernie.