back to top
csütörtök, május 30, 2024

Hatalmas dráma alakította át a NASCAR rájátszását

Dátum:

Megosztás:

Ismét nagyot fordult a világ a bajnoki harc szempontjából, miután a Toyota két pilótája egy körön belül esett ki Homesteadben.

- Reklám -

A rájátszás pilóták közül az utolsó helyen álló Chris Buescher már az első szakasz vége előtt kört kapott, így hiába volt egy nagyon jó időszaka az alapszakasz végén, továbbra sem tűnik úgy, hogy benne lehet majd a bajnoki négyesben. 21. helyével Miami után 43 pontra van a továbbjutástól.

- Reklám -

Úgy tűnt, a Las Vegas-i verseny után a mostani futam is Kyle Larson meneteléséről szól majd, hiszen az első szakasz megnyerése után a második szakaszban is sokáig vezetett. 5 másodperces előnye is volt, majd a gumit kellett spórolnia, és visszaesett a harmadik helyre.

Vele úgy-ahogy a mozgalmas hetet záró Ryan Blaney tudta tartani a tempót, és le is tudta vadászni Larsont a második szakasz végén, ezzel megszerezve a 10 pontot. Kettejük csatája az utolsó tervezett kiállásig tartott, amikor egymás mögött érkeztek meg a boxutcára. Larson egy késői fékezéssel próbált közelebb kerülni Blaney-hez, aki megzavarta a 2021-es bajnokot. Larson így eltalálta a boxutca elejére kihelyezett hordókat, és ezzel drámai módon ért véget a versenye. Múltheti győzelmének köszönhetően azonban már biztosan ott lesz a bajnoki döntőben.

- Reklám -

A javítások idejére piros zászlóval szakították meg a versenyt, de kevesebb mint negyedóra elég volt ahhoz, hogy helyrehozzák a pit bejáratát. Az újraindításnál az újonc John Hunter Nemechek okozott hatalmas balesetet a mezőny végén, amivel saját versenye mellett JJ Yeley és Ross Chastain futamának is véget vetett.

Az újraindítás után Denny Hamlin igencsak erőteljesen védekezett Blaney-vel szemben, és ők ketten heves csatába bonyolódtak egymással. Míg egymásra figyeltek, Christopher Bell és William Byron is elhúzott mellettük. Blaney újabb ellenfelét is túlélte, ugyanis Hamlin is a falban kötött ki, miután eltörött a kormányösszekötője.

Ahogy intették a sárga zászló, Hamlin csapattársa, Martin Truex Jr. is kiállt, ugyanis a motorja adta meg magát, így a Toyota – és a Joe Gibbs Racing – egy körön belül két autót is elveszített a rájátszásban. Egy autójuk azonban már biztosan ott lesz a bajnoki döntőben, ugyanis Bell győzelemre vezette a saját Camry-jét, az utolsó etapban ugyanis el tudott menni előbb Blaney, majd Byron mellett is.

A rájátszás pilóták pontjai:

# Pilóta Csapat Márka Továbbjutás
5 Kyle Larson Hendrick Motorsports Chevrolet győzelem
20 Christopher Bell Joe Gibbs Racing Toyota győzelem
24 William Byron Hendrick Motorsports Chevrolet 4126 20
12 Ryan Blaney Team Penske Ford 4106 0
45 Tyler Reddick 23XI Racing Toyota 4096 -10
19 Martin Truex Jr. Joe Gibbs Racing Toyota 4089 -17
11 Denny Hamlin Joe Gibbs Racing Toyota 4089 -17
17 Chris Buescher RFK Racing Ford 4063 -43