back to top
csütörtök, május 30, 2024

30 év után hazai pályán történt amerikai pontszerzés az F1-ben!

Dátum:

Megosztás:

Három évtizedes negatív sorozatot szakított meg Logan Sargeant, méghozzá hazai pályán, a hétvégi USA Nagydíjon, Austinban.

- Reklám -

Ugyan 12. helyen intették le, Logan Sargeant mégis első pontját könyvelheti el a királykategóriában, miután Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-t is kizárták az Amerikai Nagydíj leintése után a padlólemez túlzott kopása miatt.

- Reklám -

Az amerikai csapattársa, Alexander Albon is pontot szerzett, előtte a kilencedik helyen zárt. A Williams ezzel a 2021-es Magyar Nagydíj után ünnepelhetett kettős pontszerzést. A gárda jelenleg a hetedik helyen a konstruktőri bajnokságban, 10 ponttal az Alfa Romeo előtt.

„Hihetetlen megszerezni az első pontomat hazai pályán egy ilyen, kihívásokkal teli hétvégét követően. Büszke vagyok a csapatra és magamra is, hogy kemény munkával mennyit fejlődtünk idén” – nyilatkozta Sargeant az ESPN-nek a történelmi tett után – „Éjszaka még megpróbáltunk változtatni az irányon, amit az autóval vettünk, és be is jött, a tempónk sokkal jobb volt ma, és sikerült jól is vezetnem.”

- Reklám -

A Williams pilótája előtt Alexander Rossi és Scott Speed szepeltek az F1-ben az USA-ból, de pontot nem tudtak szerezni. Utóbbi ugyan végzett a elgjobb tízben többször is, de akkor még csak a legjobb nyolc helyezésért járt világbajnoki egység. Így egészen Michael Andretti 1993-as Olasz Nagydíjon szerzett harmadik helyéig kell visszamenni, ha a Sargeant előtti utolsó amerikai pontszerzést keressük.