back to top
vasárnap, június 23, 2024

Hamlin karrierje egyik legnagyobb ütközésének nevezte az esetet, ami eltiltást eredményezett

Dátum:

Megosztás:

Denny Hamlin elárulta, milyen hatással volt rá az, hogy Chase Elliott kiforgatta az idei Coca-Cola 600-on.

- Reklám -

Négy hónap után beszélt Denny Hamlin a Charlotte-ban történtekről, amikor már lenyugodtak a kedélyek.

- Reklám -

Ami a közvetlen előzményeket illeti, Hamlin kisodródott, és lekörözöttként a falhoz szorította Elliottot, aki ezt egy kiforgatással „hálálta meg”, ami mindkettejük versenyének véget vetett.

- Reklám -

Hamlin szemszögéből viszont kiderült, nem volt szándékosság a dologban, csak egyszerűen egy nagyon trükkös helyzetbe keveredett.

„Teljesen elkerülhető lett volna, de valaki jobb hátulról meglökött. Pont abban a pozícióban voltam, hogy visszavehettem volna a köröm (Lucky Dog), az megváltoztatta volna az egész versenyt. Általában előrébb lennék ilyen helyzetben, de JJ Yeley-vel küzdöttem.” – meséli az idén 50. győzelmét megszerző Hamlin Dale Earnhardt Jr. podcastjában (Dirty Mo Media).

„Úgy voltam vele, akkor tudom elkerülni a lekörözést, ha összedolgozom vele, akkor egyikünk sem kap kört. Nem akartam, hogy őt érje utol hamarabb a mezőny, és a szélárnyékkal elmenjen mellettem. Éppen egymás mellett voltunk, amikor leköröztek minket, és ebből lett a kalamajka.”

Yeley végül visszakapta a körét, és a 16. helyen végzett, Elliott pedig egy versenyes eltiltást kapott, ami nem segített abban, hogy bejusson a rájátszásba. Végül karrierje során ez először nem jött össze neki,

Hamlin számára azonban itt nem volt vége a dolognak, még a következő versenyeken is hatással volt rá a dolog, sőt, így négy hónap elteltével is azt mondja, nincs még vége a felépülésnek.

„Charlotte után elgondolkoztam, mit is csinálok itt, az volt a legnagyobb ütközésem a Next Genben, de talán az egész karrierem alatt.

Utána egy hétig kifejezetten fájt, de még most is megmaradt az érzés a lábamban. Ez az autó brutális az ütközések esetében, de most ezzel versenyzünk.”