back to top
csütörtök, július 25, 2024

Ezúttal csúnyán elbánt a NASCAR nézettségével az eső

Dátum:

Megosztás:

Bár Watkins Glenben még megkímélte a nagyon rossz nézettségtől az eső a NASCAR-t, Daytonában nem kerülhette el sorsát a széria.

- Reklám -

Újabb hét, újabb csapás az időjárás isteneitől.

- Reklám -

Ezúttal a NASCAR Cup Series Daytonában rendezett alapszakasz fináléját sodorták el a viharok az NBC-n.

A szombat esti futamot vasárnap reggelre tették át, ráadásul a kábeles CNBC-re. A Racer.com adatai szerint a verseny 0,88-as Nielsen-értéket és 1,406 millió háztartási nézőt ért el. Ez a tavalyi 2,25/3,9 milliós nézettséghez képest sokkal alacsonyabb volt.

- Reklám -

A másik véglet, a Forma-1 visszatérése Spa-ba a tavalyi, időjárás miatt elmaradt Belga Nagydíj után 0,57-es nézettséget és 1,045 millió nézőt hozott az ESPN2-n, szemben a 2021-es, ugyanezen a csatornán (nem) megrendezett eseményre bekapcsolódó 0,39/637 000 nézővel.

A NASCAR Xfinity Series péntek esti daytonai futamát szintén elhalasztották az eső miatt, bár nem olyan mértékben, mint a Cup Series versenyét, és átlagosan 0,30/571 000 néző maradt a késő esti/kora hajnali futamra a szintén kábeles USA Networkön. Tavaly ezt a futamot az azóta megszűnt NBCSN adta, és átlagosan 0,43/670 ezer nézőt hozott, így az idei adatok csökkenést mutatnak.

A daytonai Xfinity Series verseny késése miatt az IMSA WeatherTech SportsCar Championship VIR-en megrendezett futamának közvetítése a CNBC-ről az USA Networkre került át, ahol átlagosan 147 000 néző volt kíváncsi a gyári Porsche alakult idei 5. győzelmére.