back to top
szerda, július 24, 2024

Austin Dillon nyert és jegyet váltott a Cup Series rájátszásába

Dátum:

Megosztás:

Austin Dillon az esőszünet alatt sokáig azt hihette megnyerte a futamot, azonban végén a pályán dőlt el a győzelme.

- Reklám -

A rájátszásról így Martin Truex Jr. maradt le, miután sérült autójával nem tudta tartani a tempót a mezőnnyel, Ryan Blaney pedig 3 pont előnnyel bejutott.

- Reklám -

Így zajlott a NASCAR Cup Series zárófutama

Egy napos csúszással, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődött az alapszakasz zárófutama, és kb. 6 órával később ért véget.

Tavaly, a daytonai verseny utolsó körében Austin Dillon véget vetett NASCAR-playoff-reményeinek, amikor az utolsó körben, a 3-as kanyarban hatalmas balesetet szenvedett.

- Reklám -

Odén Dillon szerencséje megfordult: kikerülte a nagy balesetet, megnyerte a versenyt, és izgalmas módon bejutott a NASCAR rájátszásba.

Miután Austin Dillon a 16. helyről az első helyre lépett előre úgy, hogy néhány körrel előtte még körhátrányban volt, Dillonnak még egy hosszú, több, mint 3 órán keresztül tartó esőszünetet is ki kellett bírnia.

Az újraindítás után elveszítette első helyét, de három körrel a vége előtt Dillon az első kanyarban a versenyben vezető Austin Cindricet kiforgatta, átvette a vezetést, majd a Richard Childress Racing csapattársának, Tyler Reddicknek a hathatós segítségével megnyerte a futamot.

Ez volt Dillon első győzelme a 2022-es szezonban, a negyedik pályafutása során, és a második Daytonában.

Köszönöm a csapatnak, és a csapattársamnak Tyler Reddicknek, és természetesen a Chevrolet-nak” – mondta Dillon. „Ember, benn vagyunk a playoffban!

Dillon győzelmével tehát az alapszakasz végén bekerül a NASCAR rájátszásba, így esélyt kap a bajnoki címért való versenyzésre, miközben Martin Truex Jr. a cutoff-vonal alá szorul – mindössze 3 ponttal -, és kiesik a rájátszásért folytatott küzdelemből.

Ez van” – nyilatkozta csalódottan Truex. „Nincs mit szépíteni a dolgon, nagy szívás az egész. Egész évben keményen versenyeztünk, és keményen dolgoztunk, és a végén 3 ponton múlik az egész.

A mérleg másik oldalán Ryan Blaney állt, aki elismerte, a Fortuna istennője mellé állt.

Szerencsések vagyunk. Nem volt jó napunk, korán kilöktek, ezért nem a saját kezünkben volt a sorsunk” – magyarázta Blaney. „Köszönöm a csapatomnak, hogy legalább vissza tudtam jönni a versenybe, és ezzel megmaradt az esélyem. Nélkülük nem jött volna össze.

Fontos rájátszáspontok Loganonak és Kyle Buschnak

A verseny nagy részében a Fordok és a Toyoták is erősnek tűntek, amelyet bizonyít az is, hogy a két gyártó versenyzői vitték el az 1-1 rájátszáspontot a szakaszgyőzelemért.

Joey Logano az első szakaszt nyerte meg, azonban a harmadik szakasz elején Erik Jones-szal ütközött és két kör hátrányba került, végül pedig a 12. helyen ért célba.

A harmadik szakaszban történt egyébként az incidensek nagy része.

60 körrel a vége előtt kezdődött a balesetek sora, amikor Tyle Reddick beforgatta Michael McDowellt.

Az újraindítás után jött egy mégnagyobb baleset, amelybe több autó is belekeveredett.

Ezután jött Logano és Erik Jones eset, majd 23 körrel a vége előtt az ominózus esős incidens, amibe a mezőny nagy része belekeveredett.

A 3 órás várakozási periódus a versenyzők panaszkodtak a NASCAR versenybíráira (erről bővebben holnap reggel közlünk cikket).

Sokáig úgy tűnt már nem indul újra a mezőny, a végén azonban Austin Dillonnak a pályán kellett megszereznie a győzelmet, amit meg is tett.

Tudtam, hogy ha túl sokáig várok, akkor valaki mögöttem hülyeséget fog csinálni. Szóval meg akartam szerezni az első helyet. Egy picit nagy lökést adtam neki, és emiatt megcsúszott. De meglett a győzelem, ez a lényeg” – magyarázta a NASCAR Cup Series alapszakasz zárófutamának győztese.

Érdemes megemlíteni a top10-ben zárók névsorát. Dillon mögött következett Tyler Reddick, Austin Cindric, Landon Cassill, Noah Gragson, Cody Ware, BJ McLeod, Martin Truex Jr., David Ragan és Kyle Busch.

Végeredmény

Pontverseny állása az első playoff forduló előtt