szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARExtrém lassú sebességekre számíthatunk a Coliseumban

Extrém lassú sebességekre számíthatunk a Coliseumban

- Hirdetés -

A hétvégi NASCAR-nyitányon ősidők óta nem látott, rekordalacsony tempóra számíthatunk. A Coliseumban tapasztalható, jóval lassabb sebességek pedig megnyugvással tölthetik el az alkatrészhiányban szenvedő csapatokat.

Hétvégén végre kezdetét veszi a sokak által annyira várt 2022-es NASCAR idény. A nyitó verseny természetesen ezúttal is, mint 1979 óta minden évben a Clash elnevezésű, bajnokságon kívüli futam lesz. A történelem során először azonban nem Daytonában, hanem egy kizárólag erre a versenyre épített aszfaltcsíkon kerül megrendezésre a verseny.

- Hirdetés -

A Log Angeles Memorial Coliseum belsejében egy negyedmérföldes pálya került kialakításra, mely 1971 óta a legrövidebb pálya, amire Kupás autókat ráengedtek.

A rövid pálya magával hozza az extrém alacsony sebességeket is. Előzetes számítások szerint mindössze nagyjából 60 mérföldes, azaz 96 km/h-s csúcssebességeket érhetnek el a versenyzők. A kanyarokban még rosszabb lesz a helyzet, ott ugyanis akár 20 mérföldes, azaz 32 kilométeres sebességre is lelassulhatnak.

- Hirdetés -

A Toyota Racing elnöke, David Wilson elmondta, bár a kevés alkatrész miatt rizikót vállalnak a csapatok a részvétellel, az alacsony tempó miatt mégsem számít komoly problémákra.

“Minden csapat nagyon ideges ezekben a percekben, hiszen nem áll túl sok autó a műhelyeikben” – mondta Wilson. “Szerencsére azonban a NASCAR megengedte, hogy a Clash-en akár régi alkatrészeket is felhasználjunk. Az LA Coliseum egy olyan kihívást állít elénk, amelyre 1971 óta nem volt példa. Nagyon izgalmas lesz!”

“Sok időt töltöttünk el a pályán szimulátorral, hiszen, lévén pár hete még nem is volt aszfalt a Coliseumban, nem tudtunk élesben tesztelni. A számításaink szerint az átlag tempó durván 44 mérföld (71 km) körül lesz. És hát gondoljunk bele; mit tudnánk ilyen tempónál szétütni az autón?”

Kyle Busch is kifejtette véleményét a versennyel kapcsolatban.

“A kétsoros újraindulások nagyon szorosak lesznek, és valószínűleg sok lökhárító és sárvédő fog behorpadni. Mindenesetre történelmi verseny lesz. Megpróbáljuk a legjobb showt összehozni a nézőknek. Remélhetőleg az új formátumnak köszönhetően lesz pár új érdeklődő is, mind a helyszínen, mind a TV-k előtt. Ezeket az embereket pedig remélhetőleg a szezon további részére is magunkhoz tudjuk láncolni” – mondta a kétszeres bajnok.

A gyökeresen átalakított Clash nemcsak a lassú tempó, hanem a különleges lebonyolítás miatt is érdekes lesz. A dirt pályákon megszokott módon a főversenyre előfutamokból lehet majd bekerülni. A szünetekben pedig, hogy ne unatkozzanak a nézők, különféle zenei produkciókkal készül a NASCAR. A Coliseumban fellép többek közt Ice Cube és DJ Skee is.

- Advertisement -

Friss