kedd, június 6, 2023

Esett-kelt szinte mindenki: Fontana NASCAR-futama 11,5 percben

Date:

Share:

Bejött az előrejelzés, miszerint Fontana kemény teszt lesz a NASCAR Next Gen-gépeinek. Ugráló autók, koccanó autók, pörgő autók: volt esemény bőven.

- Advertisement -

Fontana NASCAR-pályája, az Auto Club Speedway az egyik legrégebbi aszfaltcsíkkal rendelkezik az egész versenynaptárban, miután immár 1997 óta nem nyúltak érdemben hozzá. Ez az elöregedés jól látszott az autók mozgásán is, amelyek ide-oda pattogtak a nem éppen biliárdasztal-simaságú pályán.

- Advertisement -

Ilyen feltételek mellett érthető módon jóval több volt a hiba gyakorlatilag minden versenyzőtől. Az egyik ilyen Chase Elliott volt, aki még az első szakaszban borotválta meg a pálya tetején a falat, de tovább tudott menni.

Tyler Reddick sokáig szépen ment, még szakaszt is tudott nyerni. A verseny utolsó szakaszában a megcsúszó Aric Almirola kis híján magával rántotta Kyle Larsont is, végül azonban nem lett ebből komolyabb baj. Almirola ráadásul a bokszba is ki tudott hajtani az ijesztő pillanatok után.

Reddick sokáig nagyszerűen alakuló futama egy defektig tartott, amely során ráadásul William Byron sem tudta őt elkerülni, így mindkettejük versenye véget ért érdemben. Nem sokkal később a Daytona 500-on még többek ellenszenvét kiváltó Brad Keselowski ezúttal áldozat volt a lökdösődésben. Bubba Wallace megpöckölte őt, így pedig az immár csapattulajdonosként is tevékenykedő Keselowski a belső füvön kötött ki. Viszont legalább ép autóval.

Három Hendrick-versenyző persze még így is maradt az élmezőnyben. Már közel jártak ahhoz, hogy letudják Joey Loganót, hogy aztán köztük dőlhessen el a győzelem. Ez végül így is lett, mondjuk valószínűleg nem úgy, ahogy azt a csapatfőnök Rick Hendrick szerette volna. Larson ugyanis összeért Elliottal, Elliott pedig néhány méter után meg is forgott, ezzel elszállt a végső győzelmet illetően.

Fontana, vagyis az Auto Club Speedway hétvégi versenye így nézett ki videós formában: