back to top
szerda, július 24, 2024

Elődje nincs maradéktalanul megelégedve Jimmie Johnsonnal

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson nem sok ideje mondhatja csapattulajdonosnak magát, és nem is akármilyen cipőt kell betöltenie.

- Reklám -

A NASCAR egyik hétszeres bajnoka a másik csúcstartó csapatát a Petty GMS vezetését vette át, és bár kívülről békésnek tűnt az átmenet a közben nevet is váltó alakulatnál, Richard Petty szerint nem súrlódásoktól mentes a folyamat.

Kikerül a Petty név a NASCAR-ból

- Reklám -

„Fura számomra. kezdte a Legacy Motor Clubnál már csak nagykövetként szereplő Petty. – Az idő nagy részében én vittem a hátán a csapatot, most Jimmie behozta az embereit. Az ő módszere és az enyém különbözik, talán a dolgok felében értünk egyet.”

- Reklám -

Petty kiemelte, zavarja a dolog, de közben meg elismerte, valószínűleg ideje volt a váltásnak, hiszen a középmezőnyben ragadt a csapat.

„Amikor Jimmie megérkezett, nehéz lett volna Johnson Petty GMS-ként továbbmenni. Ő hosszabb távon gondolkodik, így új nevet találtak ki.”

A legenda szerint a nemnagyobb változás nem a versenypálya környékén, hanem a csapat irodáiban történt, és üdvözölte, hogy Johnson a személyes kapcsolatait is bevetette szponzorok megszerzésére. Szerinte pár éven belül Johnson lesz a csapat fő tulajdonosa, nemcsak Johnson hosszabb távú gondolkodást, hanem az alaposságát is kiemelte.

Ez a pályán is érvényes, a visszatérő Johnson ugyanis még pár év kihagyással is tudott élen zárni az idei Daytona 500 egyik edzésén.