vasárnap, április 14, 2024

Óriási mázlival, vadul rángató autóval biztosította a helyét a rajtrácson az egykori F1-es pilóta fia

Dátum:

Megosztás:

Floyd Mayweather csapata, a The Money Team Racing autója ott lesz a ma esti Daytona 500 rajtrácsán, miután a korábbi F1-es versenyző, Derek Daly fia minden akadály ellenére bejuttatta azt a kvalifikációs futamon. Az időmérőn egy műszaki probléma miatt nem tudott részt venni, a kvalifikációs futamán pedig elképesztő rázkódás hátráltatta, így az esélyeit „egy a millióhoz” látta.

- Reklám -

Biztos vagyok benne, senki sem számított rá, hogy itt leszek” – nyilatkozta az alapvetően az IndyCar-ban versenyző Conor Daly, miután élete első próbálkozásával bejutott a nagy presztízsű futam mezőnyébe a NASCAR szezonnyitóján. Ehhez az kellett, hogy a selejtezésben érintett másik pilóta, Austin Hill előtt végezzen a kvalifikációs futamán, de erre minimálisnak látszottak az esélyei, annyira szenvedve vágott neki a 60 körnek.

- Reklám -

Olyan szörnyen vibrál a kocsi, hogy nem tudom leolvasni a műszerfalon lévő dolgokat, Ez normális? – mondta rádión Daly az indulásnál, amitől úgy érezte, mintha egy gokartot vezetne. – Megpróbáltam valahogy eljutni a célig. Még sosem tapasztaltam ilyet, új élmény volt.

Mentőövet és bokszkiállási lehetőséget dobott neki egy sárga zászlós fázis, ami alatt átalakíthatták kicsit az autóját. „A sárga zászlós fázis nélkül valószínűleg balesetet szenvedtem volna. Nagyon nehéz volt vezetni. Hasznot húztunk a szerencsénkből, nagy mázli volt, de utána egyre javult a helyzet, ahogy haladt előre a verseny, nagyon sokat tanultam – ismerte el. – A színén kívül mindent megváltoztattunk az autón. Vad volt a kezdésnél, azt hittem, rögtön eltörött valami.

- Reklám -

De az igazi mázli később jött, amikor a meglökött élen haladó pilóta, Kyle Busch a baleseténél kigolyózta Austin Hillt is a versenyből, ez garantálta Daly helyét a vasárnapi mezőnyben. „A barátnőm sírva hívott fel. Ide jön, még jó, hogy lefoglaltuk a repülőjegyet.” – tette hozzá a The Money Team pilótája.

Conor Daly megemlékezett róla, hogy 2021 végén úgy látszott, zsákutcába fut a karrierje, ezért is különösen örül a mostani sikernek.

Apja, Derek 1979-től 1982-ig versenyzett a Forma-1-ben, utolsó évében a világbajnoki címet szerző Keke Rosberg csapattársaként a Williamsnél. Ő is indult már többször Daytonában, jóllehet, nem az 500 mérföldes futamon, hanem a 24 óráson.