vasárnap, június 4, 2023

Elhalasztották Daytonát, nem hiszed el mikor tartják meg…

Date:

Share:

A NASCAR Cup Series daytonai versenye helyi idő szerint vasárnap 10 órakor lesz megtartva, tehát egyidőben folyik majd a Forma-1-el.

- Advertisement -

Tudjuk, tudjuk… elég szűk a keresztmetszet a NASCAR rajongói és az F1 rajongói között. Vagy mégsem?

- Advertisement -

Ezt meg fogjuk tudni cirka bő 9 órán belül, ugyanis a NASCAR Cup Series daytonai versenye, és a Forma-1 Belga Nagydíja egyidőben kerül majd megrendezésre, ez az időpont pedig nem más, mint vasárnap 16:00 (bár a Forma-1 15:00-kor kezdődik, de így is ütközni fog a két verseny).

Egyébként a tartós eső miatt halasztották el a NASCAR Cup Series Daytona International Speedwayen rendezett futamát erre az új időpontra.

Azt már korábban megírtuk, hogy az időmérőt sem tudta lefutni az USA premier autósportos kategóriájának mezőnye, így Watkins Glen győztese, Kyle Larson indulhat majd a pole pozícióból csapattársa, Chase Elliott elől.

Daytona az alapszakasz utolsó futama, és az izgalmak a tetőfokára fognak hágni, hiszen a rájátszás 16 helyéből 14 már eldőlt.

Kurt Busch csütörtökön jelentette be, hogy nem fog tudni indulni a rájátszás első versenyén, így lemondta a NASCAR által kiadott felmentést, miszerint „a rájátszásba jutó versenyzőknek el kell indulnia minden alapszakasz futamon”.

Ezzel Martin Truex Jr. ismét a rájátszásba jutás határvonala fölé került. Őt és Ryan Blaney-t akkor mindketten biztonságban vannak.

Elliott az elmúlt hétvégén Watkins Glenben megszerezte az alapszakasz bajnoki címét, ami további 15 playoff-pontot jelentett számára.

A NASCAR Xfinity Series daytonai futamát pénteken eső miatt késleltették, de végül nem sokkal helyi idő szerint 23 óra előtt zöld utat kapott a futam. A kaotikus roncsderbinek végül helyi idő szerint hajnali 01:27-kor lett vége, és a futamot Jeremy Clements nyerte.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.