hétfő, február 26, 2024

Chase Elliott annyira ideges volt, hogy eltévesztette melyik pálya jön jövőhéten

Dátum:

Megosztás:

Elliott a verseny döntő többségében az élen haladt, azonban csapattársa merész manővere miatt végül csak negyedik lett Watkins Glenben.

- Reklám -

Négy évvel azután, hogy Chase Elliott megszerezte első NASCAR-kupa-győzelmét a Watkins Glen International pályán, a 26 éves versenyző begyűjtötte első alapszakasz bajnoki címét is.

- Reklám -

Elliott a pole-ból indult, és a változatos versenyen a 90 körből 29-et vezetett (ez volt a legtöbb a mezőnyben).

A 9-es autó sofőrje a 3. szakaszban szorította magához az első helyet, azonban Hendrickes csapattársa, Kyle Larson szorosan követte őt.

- Reklám -

A végén egy késő sárga zászló azonban megpecsételte sorsát, amikor Elliott és Larson Chevrolet-jei összeütközött.

Idén ez volt a második alkalom, hogy a Larson és Elliott közötti incidens a verseny záró szakaszában Elliott győzelmébe került, és csapattársa nyerte a futamot.

A másik esemény a szezon második futama volt a kaliforniai Fontana városában található Auto Club Speedwayen.

Ez van, nem tudok mit csinálni” – nyilatkozta csalódottan a verseny után Elliott. “Gratulálok az 5-ös csapatnak. Komolyan, nincs más hozzáfűznivalóm. Gratulálok nekik, megérdemelték a győzelmet.

Elliott ugyanakkor annyira ideges volt – belül -, hogy elfelejtette, tulajdonképpen melyik pályára megy a mezőny jövő héten.

Alig várom, hogy jövő héten Bristolba menjünk, és megpróbáljunk szerezni egy győzelmet a csapatunknak.

Larson elmondta, hogy azt tette, amit tennie kellett, hogy megszerezze idei második győzelmét és megszerezze a bónusz pontokat.

A 9-es autó sofőrje ugyanakkor elismerte, csak a győzelemmel lett volna boldog.

Csak folyamatosan olyan helyzetbe kell hoznunk magunkat, hogy nyerjünk” – mondta Elliott. „Ahogy mindig mondom, ha el akarsz jutni Phoenixbe, akkor nyerned kell. Minél többször vagyok ott az elejében, annál jobban fogunk boldogulni.

Jó érzés megszerezni azokat a bajnoki címért járó bónuszpontokat. Nyilvánvalóan nem ez a végső cél, de egy szép ugródeszka ahhoz, hogy megpróbáljuk elérni a fő célunkat, az év végi bajnoki címet.