vasárnap, április 21, 2024

Bombahírek éjszakája a NASCAR-ban, elmaradt az időmérő Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Elmarad a NASCAR Cup Series kvalifikációja Daytonában, Almirola és Suarez marad, a Truck Seriesnek pedig régi-új főszponzora van.

- Reklám -

Éjjel percenként jöttek a frissebbnél frissebb hírek a NASCAR világából, így összegyűjtöttük nektek a legfontosabb történéseket.

  • A Daytona International Speedwayen a szakadatlan esőzések miatt törölték a NASCAR Cup és az Xfinity Series kvalifikációját. A rajtfelállást a szabálykönyv határozza meg. Így a Hendrick Motorsports versenyzői, Kyle Larson és Chase Elliott az első sorba kerülnek, mindössze egy héttel azután, hogy a Watkins Glen International versenyen a győzelemért ütköztek. Joey Logano, Daniel Suarez, Christopher Bell, Tyler Reddick, Kevin Harvick, Chris Buescher, Michael McDowell, és Alex Bowman alkotja majd az első tíz helyezettet.
  • Ha már Bowman: A 48-as autó csapatfőnöke, Greg Ives szünetet tart karrierjében, így jövőre új crew chiefje lesz Alex Bowmannek.
  • Két szerződéshosszabbítás is történt éjszaka. Daniel Suarez 2023-ban is a Trackhouse Racing versenyzője marad, Aric Almirola pedig olyannyira meggondolta magát év elején bejelentett visszavonulása után, hogy 2 éves szerződést írt alá a Stewart-Haas Racinggel, illetve főszponzorával, a Smithfield Foods-szal.
  • 2008 után visszatér a NASCAR Truck Series eredeti főszponzora, a Craftsman. A széria NASCAR Craftsman Truck Series néven fog futni, ami a divízió eredeti neve volt az 1995-ös alapítástól 2008-ig. A Truck Series főszponzora 2009-től a Camping World volt. A szerződés hosszáról egyelőre még nem érkezett információ, de annyi biztos, hogy 2023-ban ők lesznek a névadó szponzorok.
  • Zane Smith 2023-ban visszatér a Front Row Motorsportshoz egy kibővített programmal, amely a NASCAR Cup Series versenyeit és néhány Xfinity Series-indulást is magában foglal a teljes munkaidős Truck-program mellett.