back to top
vasárnap, június 23, 2024

Élete első pole-ját szerezte a Joe Gibbs Racing versenyzője

Dátum:

Megosztás:

Christopher Bell életében először indulhat pole pozícióból, amikor a mezőny elindul majd a Las Vegas Motorspeedway vasárnapi versenyén.

- Reklám -

Bell a második leggyorsabb volt a szombat délelőtti edzésen, majd a kvalifikáción sikerült egy még gyorsabb kört futnia.

- Reklám -

A 182,67 mph (29,561 mp) sebessége elég volt ahhoz, hogy az időmérő tábla tetejére kerüljön a neve.

A 27 éves versenyző mögül a címvédő Kyle Larson indulhat majd. Larson nem csak a NASCAR Cup Series címvédője, de a tavalyi Penzoil 400-at is ő nyerte itt, illetve a múlt heti Fontanai versenyen is győzedelmeskedett.

- Reklám -

Ez elég király, nem sokszor volt még alkalmam kvalifikálni a Cup karrierem során” – mondta Bell aki 2020-ban csatlakozott a mezőnyhöz. „Megmondom neked, ez sokkal szórakoztatóbb, mint az 550-es csomaggal időmérőzni.

A top 10-be Bellen és Larsonon kívül még Austin Cindrick, Chase Briscoe, Chase Elliott, Joey Logano, Tyler Reddik, Denny Hamlin, Ricky Stenhouse Jr., és Austin Dillon fért be.

Az első 10 versenyző a kvalifikáció első köréből került ki. A mezőnyt két csoportra osztották, ahonnan a leggyorsabb öt versenyző jutott tovább. Bell volt a leggyorsabb az első csoportból, aki továbbjutott.

Nagyon jól érzem magam az autóban” – jelentette ki Bell. „Az edzésen két körbe is beletelt, hogy megtaláljam a számomra kényelmes egyensúlyt. Az időmérőn viszont egyből éreztem, hogy versenyképesek vagyunk.

Szóval nagyon elégedettek lehetünk a helyzettel. Imádom Las Vegast. Bárcsak egy kicsit melegebb lenne, hogy egy kicsit többet csúszkálhassunk, de Vegas mindig jó versenyt rendez.

Kyle Busch volt az egyetlen pilóta, aki nem próbálkozott a kvalifikációs körrel. Busch a mezőny végéről fog indulni, miután az edzésen balesetet szenvedett, és a Joe Gibbs Racing egy tartalék autóval készül.