kedd, április 16, 2024

Egyre nagyobb esély van rá, hogy a történelmi győztes NASCAR-pilótává váljon

Dátum:

Megosztás:

Ausztrál értesülések szerint mozgásba lendültek a fogaskerekek annak érdekében, hogy NASCAR pilótát „varázsoljanak” a chicagói utcai verseny győzteséből, Shane van Gisbergenből.

Még Verstappen is ordítva ünnepelte van Gisbergen győzelmét

- Reklám -

- Reklám -

Shane van Gisbergen szenzációs módon rögtön első versenyét megnyerte a NASCAR Cup Series mezőnyében, a sorozat első utcai futamán. A pilóta alapvetően az ausztrál Supercars sorozatban versenyzett, csapata viszont győzelme után azonnal kijelentette, nem állnának útjába, ha a NASCAR-ba szeretne menni.

Csapatfőnöke, a korábbi bajnok Jamie Whincup így beszélt a helyzetről:

- Reklám -

„Ami a szerződést illeti, jövőre is velünk megy. De ha most megkérdeztek, azt mondom, a lehető legjobbat szeretném a csapatnak. Ha valaki – legyen szó pilótáról vagy mérnökről – azt mondja, hogy az álma ott várja az óceán túloldalán, akkor nem fogok az útjába állni.

Minden alkalmazottnak szeretnék lehetőséget biztosítani, úgyhogy meglátjuk. Biztos vagyok benne, hogy Shane meglovagolja ezt a hullámot.” – élt szörfös hasonlattal Whincup a motorsport.com mikrofonja előtt.

Azt is kiemelte, azért még van dolguk idén Ausztráliában is, például rögtön jött egy versenyhétvége, amint van Gisbergen visszautazott. Azóta kicsit lenyugodtak a kedélyek, a háttérben viszont egyre nagyobb az igény, hogy tisztázzák a dolgokat.

„Számunkra nem változott semmi, egy jó tervvel rendelkezünk 2024-re. Ha jelzi felénk, hogy szeretne változtatni, akkor megnézzük, hogyan lehetne megoldani. Én szívesen meghallgatom, de ez nem egyszerű dolog, úgyhogy lenne teendő vele bőven. Emiatt inkább hamarabb kéne ezt megtárgyalnunk.”mondta ezt már Whincup az ominózus hétvége után.