szombat, április 20, 2024

Az egyik legeredményesebb amerikai csapat csatlakozhat az IndyCarba

Dátum:

Megosztás:

Új csapat érkezhet hamarosan az IndyCar mezőnyébe, ugyanis a gyári Corvette programért 30 éve felelős Pratt-Miller Motorsports szemet vetett az bajnokságban való indulásra.

- Reklám -

Az IndyCar mezőnye évről-évre növekszik, és úgy tűnik ez az érdeklődés csak gyarapodni fog, a következő években is.

Négyéves sorozatot folytat az IndyCar mezőnye

- Reklám -

Brandon Widmer, a PMM alelnöke megerősítette, hogy őket is érdekli az együléses bajnokság.

- Reklám -

„Még azon vagyunk, hogy az üzlet és a technikai feltételeket megteremtsük, de úgy érezzük, jó esély van arra, hogy az elkövetkezendő pár évben az IndyCarban legyünk.” jelentette ki Widmer.

„Nem fogjuk elsietni, egy jó lehetőségre várunk, és úgy szeretnénk összerakni ezt a programot, hogy rögtön versenyképesek legyünk, győzelmekért és bajnokságokért küzdhessünk.”

A Corvette-sikerek mellett a Pratt Miller már eddig is a GM partnereként részt vett az IndyCarban, de csak technológiai segítséget nyújtott a Chevrolet-s csapatoknak. Az cégóriás azonban nemrég csökkentette a tőlük kért szolgáltatások számát (létrehozták ugyanis a ténylegesen gyári Corvette Racinget), így a PMM a felszabaduló forrásait az IndyCarban vetheti majd be.

Widmer azt is kiemelte, lehet, hogy egy létező csapattal lépnek majd partneri kapcsolatra, de kiemelte, nem csak névlegesen, hanem tényleg külömálló egységként szeretnének szerepelni majd az IndyCar mezőnyében.

Az olimpia kényszerítheti szünetre az IndyCart