kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARDiBenedetto a Truck Seriesben is nagyon jól érzi magát

DiBenedetto a Truck Seriesben is nagyon jól érzi magát

- Hirdetés -

Visszalépésnek tűnhet az, hogy Matt DiBenedetto 2022-re a Cup után csak a Truck Seriesben talált ülést magának. Az érintett nem érzi így, sőt.

Matt DiBenedetto 2015 és 2021 között összesen 248 Cup Series-versenyen állt rajthoz. Ezeken harmincegyszer végzett a legjobb tíz hely valamelyikén, igaz győznie sosem sikerült. 2019-ben egyszer már közel került a győzelemhez, amikor Bristolban nem kevesebb, mint 93 körön keresztül ő állt az élen. Így volt ez egészen a legvégén is, végül azonban 12 körrel a leintés előtt Denny Hamlin megelőzte, így be kellett érnie a második hellyel. 2020-ban szintén emlékezetes futamon lett második a Las Vegas Motor Speedwayen, ez volt egyébként legsikeresebb éve is, amelyet tizenharmadikként zárt összetettben.

- Hirdetés -

Ezek után úgy tűnhet, hogy DiBenedetto “ha nincs jobb”-alapon szerződött csak a Truck Series mezőnyébe, ezt azonban az érintett egyáltalán nem így fogja fel.

Át kellett gondolnom néhány napig a lehetőségeimet 2021 végén” – idézi fel a keresgélés nehéz napjait DiBenedetto. “Ráadásul a családom szempontjából is, hiszen az életem nem csak rólam szól. Végül ez lett a nyerő ajánlat. Ez pontosan úgy állt össze, ahogy azt gondolná mindenki: az utolsó pillanatban. De minden tökéletesen alakult. Szóval ott volt ez a lehetőség, és arra gondoltam: igen, ez valami új, valami frissítő lesz.

- Hirdetés -

DiBenedetto korábban sosem versenyzett a Truck Seriesben, 2022-t egy tizedik hellyel kezdte Daytonában. Ez a bajnokság ráadásul kicsit kevésbé is veszi őt igénybe. “Egyértelműnek tűnt a választás, mert a csapattulajdonos Curtis Sutton nem félt megkeresni engem, és én is nagyon alázatosan álltam ehhez a lehetőséghez. A célom az, hogy a csapat a lehető legsikeresebb legyen. Itt ráadásul más az ember életminősége is. Kicsit lazább a versenynaptár is. Rég fordult velem elő, hogy otthon tudtam volna lenni bizonyos hétvégéken. Szóval nagyon vártam már ezt a szezont.

- Advertisement -

Friss