back to top
szombat, május 25, 2024

Mbedded, 5. rész: Így nézett ki a BMW daytonai 24 órása

Dátum:

Megosztás:

Az Mbedded-sorozatban betekinthetünk abba, hogy zajlik a munka a kulisszák mögött a BMW-nél. Most Daytona került sorra, amikor távozott egy vezető is.

- Reklám -

Az autósport világa rendkívül dinamikus. A BMW-nél sincs ez másképp, ahol a daytonai 24 órás verseny volt a motorsport-részleg vezetője, Mike Krack utolsó versenye. Ezzel az érzelmes búcsúval indul a németek daytonai összefoglalója, az Mbedded 5. része.

- Reklám -

2022 a BMW M4 GT3-as fémjelezte új korszak kezdete, ez az autó Daytonában mutatkozhatott be.

Mielőtt azonban a versenyre sor kerülhetett volna, Sheldon van der Linde váratlan nehézségekkel szembesült. Kabátja eltűnt, így hosszadalmas keresgélés kezdődött. A telefonja hamar megkerült, azonban még mindig hiányzott neki a belépője, így még mindig csak félsikernél tartott. „Meg is van a címünk a következő epizódhoz. Sheldon elveszett. Megint!” – mondta az egyik stábtag.

- Reklám -

A videó során Bobby Rahal, a BMW-ket futtató RLL Racing csapatfőnöke megcsillogatja grilltudását, amely osztatlan sikert arat minden csapattag körében.

Kiderül az is, hogy a BMW eredeti GTP-korszakra épített autója, még a nyolcvanas évekből, nagyon is megvan még. És hogy hol? Hát persze, hogy Rahaléknál! Így pedig már meg is van a bajor gyár számára is a kapocs, az IMSA-hoz hasonlóan, hogy honnan közelítse meg a 2023-ban érkező új korszakot.

Egy daytonai 24 órást a sajtófőnök szerint egyszerre utál és imád mindenki, ezek mind-mind megmutatkoznak a videó során. Nem kevés problémával szembesült ugyanis a BMW… Ebbe beletartozott egyébként a masszázs is, amelyre Marco Wittmannak volt szüksége a szokottnál érzékenyebb háta miatt. De egy 24 órás versenyen masszőr is van.

A BMW végül a kategória hetedik és kilencedik helyén teljesítette a daytonai 24 órást, amivel minimum célkitűzésüket elérték. Folytatódhat az LMDh-felkészülés.