szombat, június 3, 2023

Daniel Hemric indul a Kaulig színeiben a Daytona 500-on

Date:

Share:

Korábban már megírtuk, hogy a Kaulig Racing három Xfinity ásszal vág neki a 2022-es Cup szezonnak, és most az is kiderült, hogy ki indul a Daytona 500-on.

- Advertisement -

Az Xfinity Series regnáló bajnoka, Daniel Hemric indul a Kaulig Racing 16-os autójával a február 20-i Daytona 500-as futamon, jelentette be a csapat pénteken.

- Advertisement -

Hemric Austin Cindric-kel vívott nagy csatát a tavalyi Xfinity bajnoki címért, és végül az utolsó kör, utolsó kanyarjában előzte meg őt – ezzel elhódítva a trófeát.

A Kaulig Racingnek ebben a szezonban két teljes munkaidős Cup-csapata lesz. Justin Haley fogja vezetni a 31-es rajtszámú autót egész évben.

A másik, 16-os rajtszámú autót pedig Hemric, Noah Gragson és AJ Allmendinger fogja megosztva hajtani.

Allmendinger fogja vezetni majd a 16-os rajtszámú autót a február 6-i Busch Light Clash versenyen a Los Angeles Memorial Coliseumban.

Gragson a héten a SiriusXM NASCAR Radio „The Morning Drive” című műsorában elmondta, hogy az első futama valószínűleg a március 20-án rendezendő Atlanta Motor Speedway-i verseny lesz – írja az NBC Sports.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.