csütörtök, június 1, 2023

Tom Blomqvist uralta a Roar péntek délutánját

Date:

Share:

05_Results by Class_Session 2Tom Blomqvist – aki első versenyén indult a Meyer Shank Racing színeiben – a nap második edzésén az élre tört.

- Advertisement -

Blomqvist 1:34.351 másodperc alatt teljesítette a pályát, és ezzel több mint három tizedmásodperccel megdöntötte Filipe Albuquerque első edzésen futott legjobb idejét.

- Advertisement -

A regnáló IndyCar-bajnok sem volt rest, és rálépett a gázpedálra: Alex Palou második helyre hozta be a Ganassi Racing 01-es autóját, mögötte a csapat másik autója Earl Bamber következett.

A Tristan Vautier által vezetett JDC Miller MotorSports autó lett a negyedik, míg Tristan Nunez és Jimmie Johnson a hatodik és hetedik helyen végeztek.

Az LMP2 kategória legjobb idejét Rene Rast futotta a G-Drive Racing by APR Orecájával és mindössze két tizeddel maradt el a leglassabb DPi időtől – írja a Motorsport.com.

Az IndyCar sztárjai, Rinus VeeKay a Racing Team Nederland versenyzője, és Colton Herta a DragonSpeed versenyautójával az ötödik, illetve a nyolcadik legjobb időt autózták.

Malthe Jacobsen a Sean Creech Motorsport Ligier-jét az LMP3-as kategória élére repítette, néhány tizeddel gyorsabb volt, mint a CORE autosport megbízható ásza, Colin Braun.

A GTPRO-as osztályban Mirko Bortolotti a TR3 Racing Lamborghini Huracanjával 1:46.516-os időt pakolt fel a táblára, egy tizeddel megelőzve a Sun Energy 1 Mercedes-AMG GT3-at, amelyet Raffaele Marciello vezetett.

Teljes eredménylista

A harmadik edzés magyar idő szerint szombaton 16 órakor kezdődik majd.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.