back to top
vasárnap, június 23, 2024

Tom Blomqvist uralta a Roar péntek délutánját

Dátum:

Megosztás:

05_Results by Class_Session 2Tom Blomqvist – aki első versenyén indult a Meyer Shank Racing színeiben – a nap második edzésén az élre tört.

- Reklám -

Blomqvist 1:34.351 másodperc alatt teljesítette a pályát, és ezzel több mint három tizedmásodperccel megdöntötte Filipe Albuquerque első edzésen futott legjobb idejét.

- Reklám -

A regnáló IndyCar-bajnok sem volt rest, és rálépett a gázpedálra: Alex Palou második helyre hozta be a Ganassi Racing 01-es autóját, mögötte a csapat másik autója Earl Bamber következett.

A Tristan Vautier által vezetett JDC Miller MotorSports autó lett a negyedik, míg Tristan Nunez és Jimmie Johnson a hatodik és hetedik helyen végeztek.

- Reklám -

Az LMP2 kategória legjobb idejét Rene Rast futotta a G-Drive Racing by APR Orecájával és mindössze két tizeddel maradt el a leglassabb DPi időtől – írja a Motorsport.com.

Az IndyCar sztárjai, Rinus VeeKay a Racing Team Nederland versenyzője, és Colton Herta a DragonSpeed versenyautójával az ötödik, illetve a nyolcadik legjobb időt autózták.

Malthe Jacobsen a Sean Creech Motorsport Ligier-jét az LMP3-as kategória élére repítette, néhány tizeddel gyorsabb volt, mint a CORE autosport megbízható ásza, Colin Braun.

A GTPRO-as osztályban Mirko Bortolotti a TR3 Racing Lamborghini Huracanjával 1:46.516-os időt pakolt fel a táblára, egy tizeddel megelőzve a Sun Energy 1 Mercedes-AMG GT3-at, amelyet Raffaele Marciello vezetett.

Teljes eredménylista

A harmadik edzés magyar idő szerint szombaton 16 órakor kezdődik majd.