back to top
vasárnap, május 26, 2024

Három dudás egy csárdában – Xfinity sztárokkal vág neki a Kaulig Racing a Kupának

Dátum:

Megosztás:

A Kaulig Racing bombaerős felállással vág neki a 2022-es NASCAR Kupa szezonnak, miután bejelentették, második autójukat AJ Allmendinger mellett Daniel Hemric és Noah Gragson is vezetheti a jövő évben.

- Reklám -

A NASCAR Xfinity sorozat egyik élcsapata, a Kaulig Racing idén nyáron nagy lépésre szánta el magát. Az AJ Allmendinger révén a középső kategória bajnoki fináléjában is érdekelt alakulat 2022-ben két teljes szezonos autóval vág neki a Kupa sorozatnak, melyből az egyiken három élversenyző osztozhat.

- Reklám -

Az Xfinity sorozat negyedik helyezettje, AJ Allmendinger idén a Kupában is remekelt. Bár mindössze 5 versenyen kapott lehetőséget, ezek közül a negyedik futamát, az indianapolisi road versenyt meglepetésre meg tudta nyerni. Nem volt kérdés hát, hogy a kaliforniai 2022-ben is szerephez juthat.

Daniel Hemric személyében nem más érkezik a Kaulig-hoz, mint a 2021-es Xfinity sorozat bajnoka. Hemric 2019-ben a Richard Childress Racing színeiben már lehetőséget kapott a királykategóriában. Akkor a talladegai 5., valamint a poconói 7. helyének köszönhetően 25. helyen zárta a szezont, a következő évben azonban kiszorult a Cup mezőnyéből. Idén az Xfinityben Joe Gibbs adott lehetőséget a 30 éves észak-karolinainak aki 21 Top 10-es eredménye mellett egyetlen, szezonzárón szerzett sikerével húzta be a bajnoki címet.

- Reklám -

A trió legfiatalabb tagja Noah Gragson, aki szintén nem mondható nyeretlen kétévesnek. A JR Motorsports versenyzője 3 Xfinity-győzelmet szerzett 2021-ben, a Phoenix-i szezonzárón elért 12. helye pedig a bajnoki bronzéremre volt elég.

Volt szerencsém korábban a csapattársaim ellen versenyezni az elmúlt években” – nyilatkozta Gragson. „AJ egy nagyszerű versenyző, aki bármely pályán képes a győzelemre. Noah-val pedig korábban csapattársak is voltunk a JR Motorsports-nál, így jól ismerjük egymást. Mindketten rendkívül profi versenyzők. Most itt a lehetőség, hogy egymás tapasztalataira támaszkodva együtt építsünk fel egy jó programot a Kaulig Racingnél.”
Azt gondolom, a 2022-es felállásunk elég erős lesz” – vélekedett a Kaulig Racing elnöke, Chris Rice. „Az Xfinity sorozat tavalyi első 4 helyezettjéből 3 nálunk fog versenyezni, ami nagyban segíti a Kupa sorozatos projektünk sikerre vitelét.”

A csapat már a nyár során bejelentette, hogy a másik autót a 2019 óta Matt Kauligék alkalmazásában álló Justin Haley vezetheti.