back to top
vasárnap, június 23, 2024

A Winward Racing nagy nevekkel készül a címvédésre a Daytona 24-en

Dátum:

Megosztás:

Lucas Auer és Mikael Grenier érkezik erősítésként a Winward Racing tavalyi kategóriagyőztes autójába.

- Reklám -

Módosított felállással vág neki a Daytona 24 GTD címvédésének a Winward Racing. A Mercedes-AMG GT3 Evo-val diadalmaskodott Russell Wardhoz és Philip Ellishez Lucas Auer és Mikael Grenier csatlakozik majd.

- Reklám -

A négy versenyzőt a texasi székhelyű csapat hétfőn, egy közösségi média posztban erősítette meg.

Ward és Ellis az előző évben Maro Engel és Indy Dontje mellett tudott győzni a rangos eseményen. Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship szezonzáró futamára ugyan tavaly visszatért a csapat, azonban az akkor Philip Ellis, Russell Ward és Maro Engel hármasa által vezetett Mercedes balesetbe keveredett, így számukra az idő előtt véget ért.

- Reklám -

Auer és Grenier nem ismeretlenek a Winward Racing számára. Auer, aki gyári Mercedes pilóta tavaly a DTM-ben versenyzett a csapatnál és az előkelő ötödik helyet szerezte meg az év végén, két hellyel megelőzve a hetedik Ellis-t a tabellán. A kanadai Mikael Grenier mind az észak-amerikai, mind pedig az európai versenyeken rendszeres tagja volt a csapatnak.

A Winward Racing tervei közt szerepel, hogy az idén igencsak népes GTD kategóriában teljes szezont teljesít, ám az egész éves felállást még nem jelentették be.