back to top
kedd, július 23, 2024

Chastain: Nem vagyunk esélytelenek

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa-sorozat idei szezonját remekül kezdő Trackhouse Racing versenyzője, Ross Chastain szerint nem csupán a véletlen műve a remek szereplésük.

- Reklám -

Az idei első három NASCAR Kupa futamon a Trackhouse Racing szolgáltatta a legnagyobb meglepetést. A 2021-ben bemutatkozó, idén pedig a Chip Ganassi Racinget megvásárolva két autót indító csapat mind Fontanában, mind Las Vegasban közel állt a győzelemhez. Előbbi versenyen Suárez, utóbbin pedig Chastain végzett a legjobb 5 között, ezzel az idei év eddigi legnagyobb meglepetést szolgáltatva.

- Reklám -
Ross Chastain nem a szerencse számlájára írja a dolgot, és elmondása szerint a Trackhouse nem kiscsapatként aposztrofálja magát.

„Egyáltalán nem mondanám magunkat esélytelennek. Nem értünk még el győzelmet, azonban ott vagyunk az élmezőnyben. Szakaszgyőzelmünk már van, erre pedig nagyon büszkék vagyunk. Azt gondolom, a terv az, hogy eljussunk oda, hogy csak egy biccentéssel konstatáljuk, ha újra szakaszt nyerünk, és inkább az legyen a kérdés, hogy a versenyt sikerült-e megnyerni.” – mondta 29 éves floridai.

„Semmiben nem szendvedünk hátrányt a nagycsapatokhoz képest. Ha elmegyünk, és megnézzük, mi a helyzet az alkatrész-ellátással, azt gondolom mondhatjuk, hogy ugyan azt a támogatást kapja egy részmunkaidős csapat, mint a 4 autós nagy csapatok. A Richard Childress Racinges barátainknak például ugyan olyanok a lehetőségeig, ráadásul még a Kaulig Racing autóit is ők szerelik össze. Teljesen kiegyenlítődtek így a csapatok közti erőviszonyok.”

- Reklám -

A múlt hétvégi, Las Vegas-i futam igazi rekordhalmozó verseny volt a Justin Marks és Pitbull neve által fémjelzett Trackhouse Racing számára. Chastain a 274 körből 83-at töltött az élen, ami 9-cel több volt, mint ahányat a csapat az egész elmúlt szezon során vezetett. A második szegmens megnyerésével pedig a csapat története során először sikerült a részhajrá után járó 10 pontot is begyűjteni.

Ezen a hétvégén már Phoenix-ben kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. Amennyiben pedig a bajnoki finálé helyszínéül is szolgáló 1 mérföldes pályán is jól tudnak szerepelni a Trackhouseosok, az mindenképp erősíteni Chastain szavait. A három különböző pályatípuson elért esetleges top 5-ös szereplés ugyanis komoly fegyverténynek számítana.