back to top
szerda, július 24, 2024

Visszatér az Indy 500 történetének leghírhedtebb másodikja – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Az AJ Foyt Racing bejelentette, amit már régóta tudni lehetett pletyka szinten. J.R. Hildebrand indul Tatiana Calderon helyett az oválokon.

- Reklám -

A 11-es rajtszámú AJ Foyt Racing Chevrolet, amelyet az épített és utcai pályákon Tatiana Calderon vezet, az idei összes ovál versenyen J.R. Hildebrand fogja terelgetni.

- Reklám -

Ahogy már említettük Calderon marad a csapatnál, és mind a 12 közúti és utcai pályás versenyen ő fogja vezetni az alakulat 11-es rajtszámú autóját.

Hildebrand hatalmas ovál tapasztalatot hoz a csapathoz, ráadásul a tavalyi Indianapolis 500-on a csapat egyik autóját már ő vezette.

- Reklám -

Ezen kívül ő lesz az újonc Kyle Kirkwood mentora az ovál pályákon, és továbbra is segíteni fogja Dalton Kellettet a sorozatban való folyamatos fejlődésében.

Izgatottan várom ezt a lehetőséget, hogy újra autóba ülhessek, egy kicsit többet versenyezhessek, és újra együtt dolgozhassak az A.J. Foyt Racing csapatával” – mondta Hildebrand.

Bár az eredmények papíron talán nem tűntek különlegesnek, nagyon lenyűgözött, amit tavaly az 500-on elértünk, és alig várom, hogy Kyle és Dalton mellett támadásba lendülhessek az IndyCar versenynaptárában szereplő többi oválpályán.

Hildebrand szezonja a jövő héten kezdődik a Texas Motor Speedwayen, majd a májusi Indy 500-zal, a júliusi iowai dupla futammal folytatódik, és augusztusban a World Wide Technology Racewayen zárul.

Nagyszerű tapasztalatot szereztünk a tavalyi évben JR-al, és kétségtelenül szerepet játszott a döntésünkben, hogy nagyon versenyképes Indianapolisban” – mondta Larry Foyt csapatelnök.

Még mindig nagyon motivált, hogy ezekkel az autókkal versenyezzen, és egy beállításokhoz értő, technikás versenyző, aki idén erős résztvevője lesz az ovál versenyeinknek.

Hildebrand talán leghíresebb momentuma a 2011-es Indy 500-on történt, amikor az utolsó kör utolsó kanyarjában egy sima első hely birtokában lecsúszott az ívről, és bár elért a célvonalig sérült autóval, három kerékkel, a versenyt a néhai Dan Wheldon nyerte.