vasárnap, április 14, 2024

Chase Elliott a pole-ban, Räikkönen több élmenőt is megvert az időmérőn

Dátum:

Megosztás:

Nem meglepő módon a Chevrolet versenyzői dominálták a watkins gleni időmérőt, és végül Chase Elliott szerezte meg az áhított pole-t.

- Reklám -

A kvalifikáció első szakaszában a mezőnyt szokásos módon két csoportra osztották. Ebből a két csoportból jutott tovább 5-5 versenyző a legjobb 10 versenyző szétlövésébe.

- Reklám -

Ez a 10-es Chase Elliott, Kyle Larson, Tyler Reddick, William Byron, AJ Allmendinger, Daniel Suárez, Kyle Busch, Austin Cindric, Chris Buescher és Michael McDowell voltak.

Busch teljesítménye különösen kiemelendő, hiszen egyetlen Toyotásként került be a top 10-be.

- Reklám -

Mint látható volt néhány meglepetés továbbjutó, de ez azért is történhetett meg, mert több esélyes is alulteljesített az első szakaszban. Nem került be Ross Chastain, Ryan Blaney, vagy Martin Truex Jr. sem.

Kimi Räikkönen csapata úgy döntött, hogy a finn versenyző inkább a vasárnapi versenyre készüljön az időmérőn is, így az egész időmérő alatt versenyszimulációt teljesített.

Räikkönen folyamatosan gyorsult a Trackhouse Racing 91-es autójában, és végül a csoportjában a 13. lett, ami a 27. rajthelyet jelenti majd a holnapi versenyen.

Kár, hogy nem volt több körünk. Nagy a potenciál az autóban, de nem mindenhol voltak meg az ideális ívek” – mondta Räikkönen a kvalifikáció után.

Erre számítottam, bár a szimulátorban azért a kis részletek elvesznek, éppen ezért jó volt, hogy egy picit tudtunk gyakorolni.

Jól szórakoztam, nem voltak elvárásaim, szóval rendben vagyunk.

Nem tudom mi lesz holnap, nem akarunk hülyeségeket csinálni, aztán majd alakul valahogy. Megpróbálunk javulni. Az edzés után is javult az autó, és ebben reménykedek a versenyre is.

Räikkönen mögül olyan veteránok indulnak majd, mint Erik Jones, Cole Custer, vagy Aric Almirola, de épphogy kikapott Martin Truex Jr.-tól és Ryan Blaney-től, akik az előtte lévő sorból rajtolnak majd.

Räikkönen nem vallott szégyent a Watkins Gleni időmérőn
Räikkönen nem vallott szégyent a Watkins Gleni időmérőn Fotó: Trackhouse Racing

Elliott verhetetlen volt a top10-ben is

Bár Kyle Larson folyamatosan közel volt Chase Elliotthoz, az 5-ös autó sofőrje nem tudta megverni csapattársát, így Elliott pályafutása 12. pole-ját szerezte meg, Road America óta az elsőt.

Fantasztikus az autónk. Az edzéshez képest sokat javultunk, de nagyon nehéz volt összerakni egy tökéletes kört. Ha egy picit hibázol, akkor az egész körödet dobhatod a kukába” – mondta Elliott.

A Hendrick Motorsports duója mögött hatalmas meglepetésre a Fordos Michael McDowell törte meg a Chevy dominanciát.

Utána viszont jött az armada, Byron lett a 4., Reddick az 5., Allmendinger pedig a 6.

A top 10 további sorrendje Chris Buescher, Austin Cindric, Daniel Suárez és Kyle Busch lett.

Mike Rockenfeller a 33., Daniil Kvyat pedig a 36. helyről várhatja majd a holnapi rajtot.

Végeredmény