back to top
vasárnap, május 26, 2024

Larson nem büszke magára, Allmendinger és Logano extázisban

Dátum:

Megosztás:

Lássuk mit nyilatkozott a Watkins Gleni NASCAR Cup Series verseny első három helyezettje, Kyle Larson, AJ Allmendinger és Joey Logano.

- Reklám -

Kyle Larson, Hendrick Motorsports, 1. helyezett

Larson – ahogy a szombati Xfinity versenyen is – mindössze az utolsó 5 körben vezetett, azonban megint jókor volt jó helyen, és szezonbeli második győzelmét szerezte meg ezzel.

- Reklám -

Az előző újraindításnál elég rossz helyzetbe kerültem, mert ő (Chase Elliott) volt erőteljes velem szemben, tekintve, hogy előrébb volt az autója orra” – mondta Larson.

Tegnap az Xfinityben minden alkalommal, amikor a jobboldali íven rajtoltam, elmentek mellettem mert annyira szűken fordultam, hogy elférjünk egymás mellett.

- Reklám -

Gondoltam, hogy valószínűleg ez lesz a hétvége utolsó újraindítása. Azt mondtam magamnak, hogy ha már a féktáv előtt megelőztem őt, akkor mindent meg kell tennem, hogy ezt megtartsam, és ne hagyjam, hogy visszaelőzzön.

Jól sikerült az újraindítás. Jó volt a rajtom. Megtettem, amit kellett a győzelemhez. Ismétlem, nem feltétlenül vagyok büszke rá, különösen egy csapattársammal szemben, de úgy érzem, hogy ezt kellett csinálnom a győzelem érdekében.

AJ Allmendinger, Kaulig Racing, 2. helyezett

AJ Allmendinger versenye nehezen indult, hiszen Austin Cindric már a verseny első köreiben kilökte őt, és onnan zárkózott vissza – végül a 2. helyre.

Kyle (Larson) elég mélyen fékezett, hogy átvegye a vezetést Chase (Elliott) előtt, engem pedig a kanyarban lökdöstek a többiek” – nyilatkozta Allmendinger.

Talán ha egy kicsit hamarabb tudtam volna az autót a kanyarban egyenesbe hozni, de olyan keményen belém rohantak, hogy örültem, hogy a versenypályán tudtam maradni

Büszke vagyok mindenkire a Kaulig Racingnél. Ez volt az egyik legjobb autó, amit valaha vezettem. Nyomtam neki, és gyors volt.

Joey Logano, Team Penske, 3. helyezett

Joey Logano volt az egyik olyan versenyző, aki nem állt ki a boxba a második szakaszban, és így megnyerte a szegmenst, és megkapta az érte járó pontokat.

Őrület volt, és extázisban vagyok ettől az eredménytől. Megszereztük a (második) szakaszgyőzelmet, és általában, ha itt szakaszgyőzelmet aratsz, akkor annyira hátrakerülsz taktikai szempontból, hogy vége a versenyednek. Ez is történt” – magyarázta Logano.

A harmadik szakasz elején a 27. helyen álltunk. Egy csomó autót megelőztünk, és a 17. helyre jöttünk fel, aztán a 15. hely környékén megragadtunk.

Le a kalappal Paul (Wolfe) előtt, hogy két gumit tett az autóra, és adott nekünk egy kis pályapozíciót, aztán volt még néhány jó újraindításunk, és végül az első háromban végeztünk. Nagyon örülök.