hétfő, április 15, 2024

Button nem látott, majd kilökték, de azért élvezte idei második NASCAR-futamát

Dátum:

Megosztás:

Az F1-es világbajnok elég jó tempót autózott a hétvége során, de egy sajnálatos dolog miatt nem végzett ott, ahol megérdemelte volna.

Button kiemelte, miben sokkal jobb a NASCAR, mint a Forma-1

- Reklám -

- Reklám -

Jenson Button karrierje második NASCAR Cup-versenyén állt rajthoz Chicagóban. Austin után rengeteg tapasztalatot szerzett egy átalakított Mustang volánja mögött, hiszen a Le Mans-i 24 óráson tagja volt a NASCAR-legénységnek is.

A verseny győztesével, Shane van Gisbergennel együtt több tényező segítette a versenyképessé válását az utcai versenyen, és ez látszott is a Button tempóján. A brit a nyolcadik legjobb időt autózta az időmérőn, és a verseny első szakaszában ígéretes módon maradt a top legjobb tízben, szakaszpontot is szerezve ezzel.

- Reklám -

Az első kiállásnál azonban éppen a pitre fordult rá, amikor Chris Buescher hátulról megpöccintette, és ezzel sok időt vesztett.

„Nagyon élveztem, amíg ki nem pörgettek a boxutcába menet. Kár volt érte.” bosszankodott a brit.

„A száraz pályás gumikra váltottunk, ami nehéz döntés volt. Nem láttam ki a szélvédőn, annyira koszos volt, de szerintem jó döntést hoztam. Amikor kiforgattak, veszítettem vagy 15 helyet, úgyhogy ez nehézzé tette a dolgokat, de élveztem.

Voltak jó csatáim, néha meg is előztek, de aztán én mentem kicsit előre, úgyhogy volt mindig valami. Szerintem még van mit javulnunk, főleg a Toyotákhoz képest.”

Button a végére csak 21. lett, ami négy hellyel rosszabb, mint Austinban, de ennek ellenére bizakodó, és Indianapolisban hasznosítaná a tanultakat.

„Úgy érzem, összességében pozitív élmény volt, mert rövidebb volt a pálya. Indianapolisban nehezebb lesz, ez kicsit aggódom miatta, de már várom is, és mindent beleadok majd.”